Fikk rødt kort etter hett lokaloppgjør – men slipper straff

UGYLDIG KORT: Tobias Schjetne fikk rødt kort i garderoben etter lokalderbyet mot Skarp. Det kortet skulle ha blitt delt ut på en annen plass. Nå slipper Fløya-spilleren straff, og er klar til kamp mot Skjervøy fredag kveld.

UGYLDIG KORT: Tobias Schjetne fikk rødt kort i garderoben etter lokalderbyet mot Skarp. Det kortet skulle ha blitt delt ut på en annen plass. Nå slipper Fløya-spilleren straff, og er klar til kamp mot Skjervøy fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kortet ble delt ut på feil sted, er dommen fra fotballforbundet. Dermed er Fløya-profilen klar til kamp fredag.

DEL

Det ble høy temperatur både under og etter lokaloppgjøret mellom Skarp og Fløya i den Nordlys-sendte Regionsligaen (3. divisjon) sist fredag, en kamp Skarp vant 1-0.

Etter kampen kom dommer Karoline Marie Jensen fra Furuflaten inn i Fløya-garderoben og delte ut et rødt kort til Fløyas Tobias Schjetne for et utsagn etter kampen som skal ha inneholdt et engelsk f-ord.

Det er ikke handlingen som gjør at det røde kortet nå er opphevet, men stedet kortet ble gitt på.

– Det er korrekt. Det er en ulovlig handling å komme inn i garderoben og gi det røde kortet. Det er et regelbrudd av dommeren. Regelen sier at man ikke kan gi røde kort utenfor baneområdet, sier Fløya-trener David Lundblad, og refererer til begrunnelsen for opphevelsen de har fått fra NFF.

– Vi stilte i vår forklaring spørsmål rundt det juridiske, og vi la også ved videobilder der man ser at Tobias går av banen. Kortet er opphevet, og Tobias er spilleberettiget, sier Lundblad.

– Har lært noe nytt

Det vil si at midtbanespilleren er klar til innsats igjen allerede fredag kveld, når Fløya tar imot Skjervøy til et rent Troms-oppgjør på Fløya Arena. Den kampen, med avspark klokken 19.15, kan du selvsagt se på nordlys.no – her finner du oppgjøret.

Fløya-treneren har ellers ikke lyst til å si så mye om saken.

– Akkurat nå har jeg lyst til at fokuset til alle skal være på den kampen vi har i morgen, sier Lundblad til Nordlys.

Schjetne er lettet over at han slipper karantene.

– Det var vel egentlig som forventet, det er vel det jeg har å si om den saken. Når dommeren gjør et regelbrudd, blir det vel sånn, sier Fløya-spilleren.

Dommer Jensen erkjenner at hun delte ut det røde kortet på feil sted.

– Det handler om at det ble gitt i garderoben, ja. Jeg var faktisk ikke klar over at det var sånn, så da har jeg lært noe nytt, sier det unge dommertalentet fra Furuflaten.

 

Artikkeltags