«Bummen» overtar Høgmos rolle som hovedtrener

NYE ROLLER: Bjørn Johansen overtar som hovedtrener for Fredrikstad FK, mens Per-Mathias Høgmo får en rolle som sportslig leder i klubben.

NYE ROLLER: Bjørn Johansen overtar som hovedtrener for Fredrikstad FK, mens Per-Mathias Høgmo får en rolle som sportslig leder i klubben. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et uventet sceneskifte er presentert i Fredrikstad.

DEL

Fredrikstad under ledelse av hovedtrener Per-Mathias Høgmo og hans assistent Bjørn «Bummen» Johansen klarte ikke opprykk til 1. divisjon på første forsøk.

De endte som nummer to i sin avdeling i PostNord-ligaen, og røk deretter i første kvalifiseringshinder mot KFUM Oslo – som til slutt tok steget opp etter å ha beseiret Åsane over to kamper.

Tanken var likevel at Høgmo og Johansen skulle bruke vinterens overgangsvindu godt, og så ta fatt på et nytt forsøk i 2019.

Det gjør de også, men da med nye roller.

FFK har nå gjort det offisielt at de kommende sesong vil ha Bjørn Johansen som hovedtrener for laget, mens Høgmo går over i en rolle som sportslig leder.

Høgmo skal også drive forskning ved Universitetet i Tromsø og Oslo, og derfor opplyser FFK at stillingen vil være på deltid.

– Jeg er klar! Jeg gleder meg til å ta fatt på det som må være en av de mest spennende oppdrag i norsk fotball. Å få lov til å jobbe i en tradisjonsrik klubb som Fredrikstad er noe alle fotballfolk drømmer om. Det som gjør det virkelig spennende er at klubben tør å tenke langsiktig. Ved å fortsette det arbeidet som ble startet under Per-Mathias' ledelse mener jeg vi er på rett vei. Dette betyr at arbeidssystematikken i hverdagen videreføres. Vi var i sesongen 2018 ikke dyktige nok i det offensive spillet. Vi scoret rett og slett for lite mål. Offensive relasjoner kommer til å være et stort fokus i treningsarbeidet inn mot sesongen 2019. Mange gleder seg til jul, inkludert meg selv. Men aller mest gleder jeg meg til oppstart 7. januar 2019, sier Bjørn Johansen i en pressemelding lagt ut på Fredrikstad FKs nettside.

Ifølge meldingen fra Fredrikstad er tanken at Høgmo i den nye stillingen skal «utvikle klubbens sportslige plattform, spillerlogistikk og troppsammensetning for A-lag sammen med daglig leder og hovedtrener, samt arbeide strategisk på overordnet nivå med den langsiktige utviklingen av klubben sammen med FFK-styret. Han vil også naturlig ha en mentor- og sparringrolle med Bjørn, men også resten av klubbens trenere».

 

Artikkeltags