June med målgivende i landslagsdebuten fra start

MÅLGIVENDE: June Pedersen spilte sin første A-landskamp fra start mot Kazakhstan i EM-kvaliken tirsdag.

MÅLGIVENDE: June Pedersen spilte sin første A-landskamp fra start mot Kazakhstan i EM-kvaliken tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

30-årig balsfjordkvinne sentral da Norge fikk god start på EM-kvaliken borte mot Kasakhstan.

DEL

June Pedersen (30) fra Balsfjord fikk tillit fra start på venstrebacken i Norges første EM-kvalifiseringskamp mot Kasakhstan tirsdag.

Dette er første kvalikkampen som finnmarkingen Roger Finjord leder etter at han tok over hovedtreneransvaret etter Even Pellerud, og den tidligere Alta-treneren fikk en god start på kvaliken frem mot EM i 2017.

Kampen følger du her

Norge ledet 2-0 til pause, etter to scoringer av  Ada Hegerberg. Den første scoringen kom etter hjørnespark, som June Pedersen slo.

Nettopp dødballfoten var en viktig grunn til at Pedersen ble tatt ut i landslagstroppen.

– June har sin styrke offensivt som back, med en veldig presis venstrefot og en fantastisk dødballfot. Det kan bli viktig i kampbilder vi ser for oss mot lag som Kasakhstan og Skottland, sa landslagssjef Roger Finjord til Nordlys etter uttaket.

To scoringer av Emilie Haavi i andre omgang gjorde at Norge vant 4-0.

– Kult å debutere!

June Pedersen var lykkelig etter EM-kvalikdebuten.

– Det var kult! Og veldig artig at det gikk så bra i tillegg. Vi vant 4-0, og jeg var involvert i to av målene. Det var veldig artig, sier June Pedersen til Nordlys.

Hun fylte 30 tidligere i år. Og er veldig glad for at hun fikk sjansen.

– Det viser bare at alt er mulig, og at man aldri må gi opp. Så lenge du jobber på og utvikler deg, så får du sjansen når du er god nok. Og dette er bare bensin på bålet for min egen motivasjon. Og dette hadde aldri gått uten familien min, som har støttet meg hele tiden. Det er kult og det er stort, sier Pedersen.

Nå sikter Pedersen, som startet karrieren som spiss, men som nå spiller venste back i det svenske Allsvenskan-laget Piteå, mot EM-spill i 2017.

– Klart! Så lenge jeg er god nok, så vil jeg være med. Og jeg fortsetter å utvikle meg. Jeg har lært mye på denne samlingen. Jeg har jo også bare spilt back i ti måneder, og spiller allerede på høyeste mulige nivå. Så lenge kroppen henger med, så vil jeg fortsette, sier Pedersen.

Hun innrømmer at det var sterke følelser i sving før kampstart.

– Jeg hadde en del nerver. Og da nasjonalsangen ble spilt sto nakkehårene rett ut. Men da kampen var i gang var det bare å spille som vanlig, sier balsfjordingen.

Dårlige baneforhold

Kampen ble spilt på en elendig gressbane i Kazakhstan, full av humper og gresstuster.

– Det var den dårligste gressbanen du kan tenke deg, og enda litt verre enn det! Helt forferdelig! Til og med dommeren påpekte hvor dårlig den var. Men vi fokuserte på at vi ikke skulle legge energi i det problemet, og ikke la oss påvirke. Det synes jeg vi klarte bra, sier June Pedersen.

Pedersen fikk sin debut på A-landslaget som innbytter mot Skottland i forrige uke. Norge vant treningskampen 4-0.

Artikkeltags