Yndestad om den såre TIL-avskjeden etter 11 år: – Jeg ville gjort det samme

BACKTREFF: Tidligere TIL-back Hans Åge Yndestad sammen med en annen tidligere TIL-back, nå i TUIL, Jo Nymo Matland. Yndestad gjester Nymo Matland og enda en gammel og litt mindre merittert back, Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen, i fotballpodkasten JoMos Kosmos. Der blir litt av hvert avslørt.

BACKTREFF: Tidligere TIL-back Hans Åge Yndestad sammen med en annen tidligere TIL-back, nå i TUIL, Jo Nymo Matland. Yndestad gjester Nymo Matland og enda en gammel og litt mindre merittert back, Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen, i fotballpodkasten JoMos Kosmos. Der blir litt av hvert avslørt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den gamle TIL-kjempen snakker ut, og røper at han var på nippet til å bytte ut TIL med Stabæk.

DEL

Hans Åge Yndestad (37) har en svært respektabel sjuendeplass på TILs adelskalender, med over 300 registrerte kamper for klubben fra og med 2002 til og med 2012.

Etter 2012, og cupfinalen ingen snakker høyt om i Tromsø, var det over på Alfheim – mot backens vilje.

I årets første utgave av fotballpodkasten JoMos Kosmos forteller han TUIL-spiller Jo Nymo Matland og Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen om bakgrunnen for at det ble som det ble etter elleve sesonger.

  • Hør hele episoden ved å rulle deg litt nedover i saken.

– Det var vel for ikke å skape uro i garderoben, uttaler Yndestad blant annet, og sier også om avgjørelsen til påtroppende trener Agnar Christensen:

– Jeg ville gjort det samme.

Den nevnte, men unevnelige cupfinalen blir beklagelig nok et tema, og der letter 37-åringen litt på sløret både om å bli vraket til kampen – og litt løs prat på benken i starten av kampen som han tror gjorde at sjansen for å komme innpå forsvant.

Etter den vanskelige TIL-avskjeden ble Skarp og deretter Senja hans nye klubber i 2013, men det skulle egentlig bli Stabæk.

– Det var så nært at jeg hadde bestilt flybillett ned og var på vei til flyplassen, forteller Yndestad i podkasten, der han også forklarer hvorfor han aldri gikk på det flyet.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball, og publiseres for tiden annenhver uke, men går tilbake til ukentlig publisering når fotballsesongen drar seg i gang.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like og dele) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her har du episode 14, og den første i 2018, med Hans Åge Yndestad vippende på gjestebarkrakken:

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken