To spisser kom inn for å skyte Fløya mot toppen. Nå er begge ute

SATT UT: Morten Mathisen vendte tilbake til Fløya foran årets sesong. Nå regner ikke trener David Lundblad med at spissen, som har fått kyssesyken, er i aksjon før tidligst til sommeren.

SATT UT: Morten Mathisen vendte tilbake til Fløya foran årets sesong. Nå regner ikke trener David Lundblad med at spissen, som har fått kyssesyken, er i aksjon før tidligst til sommeren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Comeback-spiss Morten Mathisen er trolig minst borte til sommerferien.

DEL

Fløya har blitt trukket frem som en av favorittene til å utfordre Lyn i toppen av årets 3. divisjon avdeling 6, der du kan se alle kampene på nordlys.no.

De har hentet inn spillere som Fredrik Michalsen, Tom-Erik Bang Kristiansen, Tobias Schjetne, Jonas Høylo Fundingsrud og Fredrik Allertsen i løpet av vinteren, og stiller med en sterk spillerstall som søndag åpnet serien med å vinne 3-2 borte over Sortland.

På spissplass har de i vinter fått inn fjorårets storscorer for Krokelvdalen og Lyngen/Karnes i 4. divisjon, Aleksander Lenning – i tillegg til at Morten Mathisen kom tilbake etter at han forlot klubben midt i 2017-sesongen.

Kyssesyken

Nå sliter Lenning med en kneskade han pådro seg i cupkvalifiseringen mot gamleklubben Krokelvdalen, mens Mathisen blir borte over en lenger periode.

– Lenning er i lett trening. Han har hatt noen kneskader før, så han var litt redd for hva det kunne være, men vi håper at vi kan ha han i full action igjen i løpet av uka, sier Fløya-trener David Lundblad.

– Morten har fått kyssesyken. Man vet jo aldri hvor lang tid det kan ta. Han har vært ute i tre uker nå, og alt før ferien tenker jeg egentlig vil være en bonus når det gjelder han, sier Lundblad til Nordlys.

I de siste oppkjøringskampene og i sesongstarten har han brukt nykommer Scott Fitzgerald (eks Salangen) som spiss, og han fant veien til nettet i serieåpningen mot Sortland.

– Han har vært god der. Det går seg til – vi har bra bredde i stallen, mener Fløya-treneren.

Cupfest på nordlys.no

For Fløyas del venter det nå cupkamp hjemme mot TUIL onsdag. Klokken 18.00 ser du både den kampen, Skjervøy-TIL, Senja-Finnsnes og en drøss med andre cupkamper direkte på nordlys.no.

Fløya vant det tilsvarende cupmøtet i fjor mot TUIL på dramatisk vis, etter sein utlikning til 3-3 og til slutt seier 5-3 etter ekstraomganger i det som da var en kamp i andre runde. De har et håp om at historien kan gjenta seg.

– Det blir kjempeartig. Vi vil gjøre en god prestasjon mot TUIL, og klarer vi det, tror jeg det er mulig å kunne slå dem ut igjen, sier David Lundblad.

 

Artikkeltags