Sarpsborg 08 og Lillestrøm er klare for årets cupfinale i fotball for herrer 3. desember.

Det samme er Burfjord-dommer Geir-Oskar Isaksen (29) fra Kvænangen i Troms, nå bosatt i Ramfjord i Tromsø.

Dommeroppsettet for cupfinalen ble offentliggjort mandag, og der skal Isaksen være assistentdommer for Ola Hobber Nilsen.

– Jeg vet ikke om det har gått helt opp for meg ennå. Jeg er beæret, ydmyk, stolt og utrolig glad, sier Isaksen til Nordlys.

– Det er det største man kan oppnå i Norge som fotballdommer. Det tyder jo på at jeg har gjort en del rett opp gjennom årene i kretsen, 1. divisjon og eliteserien, fortsetter han.

I år har han gått på linja i rundt 20 kamper i eliteserien, senest i 0-1-kampen mellom Molde og Kristiansund lørdag, og teamet har åpenbart løst sine saker så bra at de nå får æren av å dømme cupfinalen.

Isaksen begynte å dømme i 2006. I 2011 fikk han sjansen i 1. divisjon, og debuten i eliteserien kom allerede året etter.

Han har dømt aldersbestemte cupfinaler før, og ble i 2015 FIFA-assistentdommer. I fjor ble han tatt ut til EM-sluttspiller for G19-lag, og i sommer gikk han på linja i kvalifiseringen til Champions League.

 

Takker sjefen og familien

Cupfinalen mellom Sarpsborg 08 og Lillestrøm rager uansett helt i toppen av lista så langt i karrieren for 29-åringen, som til daglig jobber som hjelpepleier på et sykehjem i Tromsø.

– Dette blir nok det desidert største, selv om det har vært store opplevelser ved å dømme på alle nivå – både i Lyngen og på Lerkendal, mener han.

– Hvilke ambisjoner har du som assistentdommer?

– Når du kommer så høyt opp, må du satse. Det er jo en jobb. Jeg vil nå så langt som mulig, og kanskje dømme større og viktigere kamper internasjonalt, samtidig som jeg vil fortsette i eliteserien. Sånt som dette gir bare mersmak til å bli enda bedre.

Med større kamper internasjonalt mener han både seniorlandskamper og mesterskap.

– Men det handler bare om å ta én kamp av gangen og levere varene, understreker han.

At han har klart å nå så langt i en alder av 29 år er sterkt. Han retter en stor takk til alle han har rundt seg for det. Innen fotballen gjelder det blant annet fotballkretsen der en sentral figur har vært Ragnar Dahl, som har fulgt ham opp gjennom en årrekke. Mer privat retter han en takk til arbeidsgiveren – og ikke minst familien.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg har en sjef som er med på å tilrettelegge ting for meg. Og jeg har en familie og en kone som støtter meg selv om det kan være oppe i 100 reisedøgn i året, sier Isaksen, som har to barn på 6 og 3 år.

– Det gjør det bare enda bedre å komme hjem, sier han.

 

– Kan nå EM- og VM-sluttspill

Leder i Troms Fotballkrets, Øyvind Alapnes, ble begeistret over å få meldingen om at Isaksen er en del av dommerteamet i herrenes cupfinale.

– Vi er ufattelig stolte i fotballkretsen over å ha fått en representant i herrefinalen. Jeg tror vel bare han er den tredje på rundt 30 år som representerer en klubb fra Troms i herrenes cupfinale, sier Alapnes, som selv er en av de to andre sammen med Hege Lanes Steinlund.

– Det viser egentlig bare det nåløyet han har kommet gjennom, sier Øyvind Alapnes.

Stolt er også Ragnar Dahl, selv om den erfarne Kvaløya-dommeren ikke er overrasket.

– Det er stort! Cupfinalen henger mye høyere enn landskamper og Europa League, vil jeg si. Det er ikke mange som får den æren, men det er vel fortjent. Geir-Oskar har tatt steg for steg, og han er nå blant Norges aller beste assistentdommere, sier Dahl, som tror Isaksen kan nå enda høyere i årene som kommer.

– Han kan nå så langt han vil, egentlig – både til EM- og VM-sluttspill. Men da er det selvfølgelig viktig at man beholder bakkekontakten og at man selv og hele teamet jobber målrettet, sier Ragnar Dahl.