Nordlys kunne i begynnelsen av desember fortelle at TIL-legenden Bjørn Johansen var høyaktuell som assistenttrener for en annen TIL-legende i Fredrikstad, Per-Mathias Høgmo.

Nå har man kommet i havn med en avtale som gjør at Johansen flytter sørover og blir med på FFKs prosjekt for å komme tilbake mot toppen av norsk fotball.

Avtalen gjelder for de to neste årene, noe som etter Nordlys kom med nyheten også er bekreftet på FFKs hjemmeside.

– Dette tror jeg blir veldig bra. Det er vel bare Bergen som er en like lidenskapelig fotballby som Fredrikstad. Det er ingen tvil om at klubben har et veldig stort potensial, sier Johansen til Nordlys.

– Per er en trener med en enorm kompetanse på mange områder, så dette skal bli interessant, legger han til.

Bjørn Johansen flytter over nyttår ned til Østfold alene, før planen er at resten av familien skal komme etter til sommeren.

Får gå gratis fra FIL

Han har fått avklart situasjonen med Finnsnes, der han egentlig hadde ett år igjen av sin trenerkontrakt.

Ifølge styreleder i FIL, Herleif Hanssen, har de ikke forlangt noen penger for å slippe treneren sørover etter at han har jobbet sju år i klubben og opplevd mange oppturer og noen få nedturer.

– Nei. Vi takker bare Bjørn og ønsker lykke til. Det ville vært forjævlig å stoppe han på det. Bjørn har gjort en strålende jobb for oss, så det var for så vidt greit å slippe han når han fikk denne muligheten. Det er noe som er spennende for Bjørn, og jeg skjønner godt at han vil prøve seg ute, sier Hanssen.

– Jeg er veldig fornøyd med at det har løst seg så bra. Finnsnes har vært strålende her, det setter jeg pris på, sier Johansen selv.

Dette betyr at FIL, som i år rykket ned til 3. divisjon, må finne en ny hovedtrener foran 2018-sesongen. Det kan fort bli mannen som har vært Johansens assistent i FIL, Alexander Samuelsen.

– Jeg vil tro at han i høyeste grad er aktuell, sier Herleif Hanssen.

FFK-leder: – Den beste kandidaten

Daglig leder i FFK, Joacim Heier, er godt fornøyd med den nordnorske løsningen de nå har fått.

– Vi er veldig godt fornøyde med Bjørn, som sto igjen som den beste kandidaten, sier Heier.

Nordlys kunne onsdag fortelle at også Gaute Ugelstad Helstrup hadde vært i samtaler med FFK, før han valgte å bli i TUIL likevel. Det konkrete navnet ønsker ikke Heier å kommentere, men han sier:

– Det har vært flere sterke kandidater i bildet. Det er helt klart at det å jobbe i et team med Per-Mathias er noe flere ser på som spennende. Det var likevel Bjørn som imponerte oss mest, og vi føler at han gir oss de beste og mest utfyllende egenskapene.

Kontraktlengden på to år er det samme som Høgmo i utgangspunktet har, men Heier mener både han og Johansen ser på det i et lenger perspektiv.

– Dropper TUIL-back

Fredrikstad har også sett litt nordover i sin jakt på nye spillere. Nylig fortalte TUILs kontraktløse høyreback Steffen Skogvang Pedersen til iTromsø at han hadde blitt kontaktet av FFK.

– Det er for så vidt ikke hemmelig, det. Vi snakket litt med Steffen, i utgangspunktet som en sondering, forteller daglig leder Joacim Heier.

Noe mer enn den sonderingen blir det ifølge Heier ikke.

– Nå hadde vi akkurat en lokal høyreback (Filip Westgaard) som skrev ny kontrakt, så vi jobber ikke med høyreback nå, sier han til Nordlys.