Knuste TIL-rekruttene: – Ekstra deilig når det er mot dem

Morten Mathisen (nr 7) har akkurat satt inn Fløyas tredje mål for dagen, og gratuleres av to andre målscorere – Christopher Tian Olsen og Nikolai Skaue – mens de unge TIL-spillerne fortviler.

Morten Mathisen (nr 7) har akkurat satt inn Fløyas tredje mål for dagen, og gratuleres av to andre målscorere – Christopher Tian Olsen og Nikolai Skaue – mens de unge TIL-spillerne fortviler. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Klasseforskjell i byoppgjøret i Tromsø.

DEL
 

Fløya og TIL 2 møttes lørdag på Fløya Arena i 3. divisjon, og det var aldri noen stor tvil om hvor poengene skulle havne.

Christopher Tian Olsen og Nikolai Skaue sørget for en 2-0-ledelse til pause.

Etter pause rant det inn tre mål til. Først satte Morten Mathisen inn 3-0 mot klubben han var juniorspiller i, så dunket innbytter Gard Mikalsen Lohne inn 4-0 på en lekker volley etter en like lekker chip-pasning fra Yngvar Johansen – før Erlend Vangdal satte punktum etter et litt vel ambisiøst dribleforsøk i TIL-forsvaret.

– Det er ekstra deilig når det er mot gamleklubben. Og det var viktig at vi fikk en seier igjen nå. Vi har en del uavgjorte, og kom fra et tap sist (for Harstad). Da var det godt å få en seier – og en brakseier, sier Morten Mathisen.

Han er en av flere Fløya-spillere som gikk gradene i TIL-systemet i sin tid. Lørdag lå Fløya-spillerne, og kanskje spesielt Mathisen, fysisk et nivå eller to over de unge TIL-spillerne i de fleste duellene.

– Det jeg ikke har i fart prøver jeg å ta igjen i duellkraft, smiler Mathisen.

Purungt TIL-lag

Han mener nettopp forskjellen i duellstyrken ble avgjørende mot de unge TIL-spillerne. TIL stilte bare med Mehdi Dioury fra A-stallen, og han ble byttet ut i pausen etter som han skal være med i A-troppen mot Strømsgodset søndag.

Fra start hadde TIL 2 med seg fem spillere født i 2000.

– Man er klar over det når man møter juniorlag, at man har litt ekstra fokus på å bruke fysikken. Det er ingen juniorlag som liker det når det blir mye duellspill, mener Mathisen, som har stått på motsatt side i tilsvarende oppgjør som TIL-junior tidligere.

– Jeg har vært i de andre skoene, ja. I dag var det i hvert fall artigere å være i disse skoene, smiler han.

Mot slutten av kampen ble det også litt temperament på banen. TILs unge midtbanespiller Gustav Severinsen satte inn en takling på Yngvar Johansen som det eimet frustrasjon av, og Johansen responderte med å dytte TIL-spilleren i bakken.

Dommer Karoline Marie Jensen fra Furuflaten løste situasjonen fint med et gult kort til begge kamphanene.

– Den var stygg, den taklinga. De ble nok litt frustrerte når de ble liggende under så mye, tror Mathisen.

HETE I TOPPEN: Yngvar Johansen reagerer mot Gustav Severinsen etter en i overkant tøff takling fra TIL-unggutten. Begge fikk et helt fortjent gult kort.

HETE I TOPPEN: Yngvar Johansen reagerer mot Gustav Severinsen etter en i overkant tøff takling fra TIL-unggutten. Begge fikk et helt fortjent gult kort. Foto:

– Kunne scoret flere

Fløya-trener David Lundblad var godt fornøyd med hvordan spillerne hans slo tilbake etter 2-3-tapet for Harstad i forrige runde.

– Vi gjennomførte en god fotballkamp, rett og slett, mener Lundblad.

– Med litt konsentrasjon kunne vi nok også ha scoret flere mål. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan vi sto opp mot et TIL-lag vi har stor respekt for. Vi vet at det er gode fotballspillere hvis de får tid og rom til å spille, legger han til.

FLØYA-TIL 2 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Christopher Tian Olsen (19), 2-0 Nikolai Skaue (25), 3-0 Morten Mathisen (55), 4-0 Gard Mikalsen Lohne (75), 5-0 Erlend Vangdal (80).

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten.

Gult kort: Yngvar Johansen, Fløya, Garib Gerkondani og Gustav Severinsen, TIL 2.

Tilskuere: 105.

 

Artikkeltags