Gå til sidens hovedinnhold

Ble løst fra kontrakten: – TUIL vil alltid være aktuelt for meg

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere klubber har allerede henvendt seg til tromsøgutten. TUIL er en av dem.

Tomas Kristoffersen (24) forlot TUIL foran 2017-sesongen for å spille for Sandnes Ulf.

Etter bare én sesong hos TUILs litt mer pengesterke divisjonskollega er midtbanespilleren fra Tromsø nå løst fra kontrakten, noe iTromsø omtalte først.

– Jeg følte ikke at jeg passet helt inn i spillestilen der, så da ble vi enige om å avslutte kontrakten, sier Kristoffersen til Nordlys.

Det har gjennom vinteren blitt omtalt en uro mellom trener Bengt Sæternes og deler av spillergruppa, der Eurosport først omtalte at flere spillere hadde blitt holdt utenfor fellestreninger etter en evalueringsrunde som avslørte kritikk mot hovedtreneren.

Om det har spilt inn for utfallet for Kristoffersens del ønsker han ikke å gå inn på.

– Det har jeg ikke noen kommentar til, sier 24-åringen til Nordlys.

Som kontraktløs spiller, med en god sesong bak seg i 1. divisjon, blir det neppe noe problem å finne en ny klubb.

Les også

TUIL i ferd med å sikre seg Vålerenga-spiller med landslagserfaring

 

Sjekker andre nordiske land

Kristoffersen spilte 27 av 30 seriekamper for Sandnes Ulf og noterte seg for fire mål og tre målgivende pasninger fra sin midtbaneposisjon – og fikk vist frem sin presise frisparkfot.

Agent Remi Wulff bekrefter overfor Nordlys at flere klubber i 1. divisjon har meldt sin interesse, og gamleklubben TUIL er blant dem.

– TUIL vil selvfølgelig alltid være aktuelt. Jeg liker klubben og har et veldig godt forhold til Gaute (Ugelstad Helstrup, hovedtrener). Samtidig vil jeg bruke tiden litt fremover for å se ting litt an, sier Kristoffersen.

Han vil gjerne fortsette i 1. divisjon eller høyere hvis karrieren fortsetter i Norge, og understreker at han ikke ser på det som noen nedtur hvis det ender med en retur til TUIL.

– Nei, absolutt ikke. TUIL hadde et veldig bra år i 1. divisjon nå, så det vil på ingen måte være noen nedtur, sier Tomas Kristoffersen.

– Det er god kjemi der, og de har vært i kontakt, bekrefter Kristoffersens agent, som håper det ikke går altfor lang tid før man vet hvor 24-åringen spiller i 2018.

– Han vil jo helst komme i gang fortest mulig i en ny klubb. Vi vil vel bruke en uke eller to, der vi prøver å få noe på plass, sier Remi Wulff, som også forteller at det undersøkes muligheter for Kristoffersen i andre nordiske land som Sverige og Island.

Les også

TIL-jakt på tidligere Glimt- og landslagsspiller

 

Skal ikke vurderes av TIL

TUIL-trener Gaute Ugelstad Helstrup legger ikke skjul på at en kontraktløs og gratis Kristoffersen er interessant for dem.

– Vi følger jo med på Tomas. Aller mest håper jeg at han skal lykkes enda høyere når han først har tatt steget ut fra TUIL. Samtidig – hvis det beste tilbudet for han er å være her, er vi interessert i å finne gode løsninger på det. Det vil selvfølgelig være bra for oss hvis Tomas kommer til TUIL igjen, men det er også artig hvis han kan få enda større sportslige utfordringer, sier Helstrup til Nordlys.

TIL har tidligere fulgt nøye med Kristoffersen, og også hatt spilleren inne på treningsopphold.

Etter det Nordlys kjenner til vurderes imidlertid ikke 24-åringen som aktuell for dem per dags dato, selv om han nå står uten kontrakt.

 

Kommentarer til denne saken