BYÅSEN-FLØYA 1-2

Fløyas damelag sto helt til siste serierunde i fare for å måtte ta den tunge veien ned i 2. divisjon neste år.

Lørdag ble serien avsluttet, og med alt i egne hender gjorde Tromsø-laget jobben selv – og slapp dermed å vente spent på hvordan det hadde gått i de andre kampene i den svært tette bunnstriden.

Grønntrøyene gikk ut i hundre, og da åtte minutter var spilt hadde 17 år gamle Elin Åhgren Sørum allerede satt ballen i nettet to ganger bak Byåsen-keeper Tonje Postholm Forsnes.

Hjemmelaget fra Trondheim kom imidlertid tilbake og reduserte ved Live Aandal etter en knapp halvtime.

Det skulle ikke bli flere mål i kampen, og dermed kunne Fløya og (nå spillende) trener Eline Torneus juble for ny kontrakt i 1. divisjon.

– Det blir en blanding av ekstrem lettelse og glede, sier Torneus.

– Det var veldig deilig å vinne i dag. At jeg scorer målene er bare en bonus, sier Åhgren Sørum.

Rutinert duo svært viktig

Trener Torneus har selv spilt åtte kamper på tampen av sesongen, i likhet med Sara Johansen.

Etter en svært trå vårsesong har de åtte kampene endt med seks seire, én uavgjort og ett tap. Comebacket til de to viktige spillerne har utvilsomt hatt noe for seg.

– Eline fikk overtalt meg, og jeg er veldig glad for det. Det har vært veldig artig, sier Sara Johansen, som fortsatt ikke vet helt om hun kommer til å være med i 2018-sesongen.

Logistikken som småbarnsmor og samboer med TUIL-spiller Lars-Gunnar Johnsen er et sentralt tema når det skal tas stilling til det.

– Akkurat nå trenger jeg bare en fotballferie, så får vi ta en vurdering etter jul, sier Johansen, som mener resultatet og trygg plass omtrent var det eneste å ta med seg fra lørdagens kamp.

– Det ble en kamp der vi etter de to målene egentlig forsvarte oss i de resterende 80 minuttene. Det var ingen god kamp av oss, der vi nesten ikke hadde ballen, men vi var sterke mentalt og gjorde jobben, oppsummerer hun.

 

Tre spillere ut

Trener Eline Torneus vet foreløpig heller ikke om hun fortsetter neste år, all den tid kontrakten hennes går ut etter årets sesong.

Hun er likevel ganske sikker på at comebacket som spiller ikke fortsetter inn i 2018-sesongen.

– Mest sannsynlig ikke, nei. Jeg stoler langt fra nok på kneet mitt til å spille fotball på den måten jeg ønsker å gjøre, sier Torneus.

På spillersiden virker det klart at tre spillere blir borte fra laget. Sandra Simonsen har flyttet til Stavanger, mens Kathrine Pleym og Maren Jakobsen har bosatt seg i Oslo. De har pendlet og spilt for Fløya i høst, men kommer ifølge Torneus ikke til å gjøre det i 2018.

Fløya endte på en sjuendeplass i årets 1. divisjon, med 28 poeng. KIL/Hemne (24) og Kongsvinger (22) ble lagene som til slutt rykket ned.

BYÅSEN-FLØYA 1-2 (1-2)

Mål: 0-1 Elin Åhgren Sørum (4), 0-2 Åhgren Sørum (8), 1-2 Live Aandal (27).

Dommer: Stian Wiggen Hansen, Flatås.

Tilskuere: ca. 100.