TUIL-spiller får sjansen hos eliteserieklubb

PÅ BESØK: Mathias Dahl Abelsen (midten) er på besøk hos eliteserieklubben Stabæk denne uka.

PÅ BESØK: Mathias Dahl Abelsen (midten) er på besøk hos eliteserieklubben Stabæk denne uka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Viser seg frem sørpå denne uka: – Han er en spiller vi har i kikkerten.

DEL

TUILs midtbanespiller Mathias Dahl Abelsen (23) fikk i fjor sommer sjansen til å vise seg frem på trening med TIL på Alfheim.

Denne uka er han på besøk hos en annen eliteserieklubb, på treningsopphold med Stabæk i Bærum, der han allerede er godt i gang.

– Ja, det stemmer, det. Mathias er en spiller som har gjort det bra i Tromsdalen, og vi syntes det var interessant nå å ta en nærmere titt på han, sier sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk til Nordlys.

Etter planen skal Dahl Abelsen trene med Stabæk ut uka. Fredag spiller laget treningskamp mot Vålerenga, og det er mulig det blir noen minutter der også for 23-åringen.

– Det vil sikkert være aktuelt, tror Olsen.

Gratis etter årets sesong

Han understreker at besøket i stor grad handler om å bli kjent med spilleren, og at Dahl Abelsen får bli kjent med Stabæk som klubb. Det spørs med andre ord om det ligger et tilbud om kontrakt rett rundt hjørnet, men Olsen forteller at de ønsker å følge med spilleren også inn mot sommeren eller etter sesongen.

Dahl Abelsen har en kontrakt med TUIL som går ut 2018-sesongen, og vil da kunne stå fritt til å gå gratis hvor han vil.

– Akkurat nå har vi egentlig god dekning på midtbanen, men vi har ikke konkludert med noe. Mathias er uansett en spiller vi følger og har i kikkerten, sier Inge André Olsen, som så langt har fått et godt inntrykk av TUIL-spilleren.

– Han virker som en seriøs og fin gutt som jobber hardt – du kan komme langt med det. Det virker positivt, så vet man også at man må gi ting litt tid. Man regner ikke med å få Ronaldo inn i løpet av to treninger, humrer Stabæks sportslige leder.

Dahl Abelsen har sakte, men sikkert tatt stegene oppover i divisjonene i norsk fotball – fra Sortland via Alta i 2. divisjon til TUIL i 1. divisjon. Han ble under treningsoppholdet med TIL i fjor berømmet av sportssjef Svein-Morten Johansen for måten han har tatt de ulike nivåene på.

Nordlys har foreløpig ikke kommet i kontakt med Mathias Dahl Abelsen selv.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken