Fortsatt alvorlig etter fall på fire meter

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Tilstanden er fortsatt alvorlig, men stabil for arbeideren som falt fire meter gjennom et hull under abreid i den gamle brannstasjonen i Tromsø fredag kveld.

Det bekrefter pressevaktapå UNN overfor Nordlys lørdag formiddag.

Politiet fikk melding om ulykken like før klokka sju fredag kveld, og to ambulanser, en legebil, samt politiet var raskt på stedet.

- Det er en fallulykke fra høyde. Vi er akkurat  kommet til  stedet og vet ikke noe mer, sier operasjonsleder  Øyvind Gundersen ved Troms politidistrikt.

Ambulansepersonell har gått inn i med båre i den gamle stasjonen. Bygget like ved siden av rådhuset i Tromsø  skal bli et nytt kulturelt samlingspunkt i Tromsø.

- Det var flere mann i jobb da ulykka skjedde. De som var der ble evakuert etter ulykka, sier entreprenør Bjørn Byggs HMS-leder Trond Henry Skjønsfjell på stedet.

- Den skadde er en mann, ikke norsk statsborger, som er ansatt hos underleverandør til Bjørn Bygg. Han jobbet med å fjerne noe jernarmering. Han sto oppå en plate som dekket over et hull. Plata har så knekt, og mannen falt ned i etasjen under. Fallet var på cirka fire meter, sier politiets innsatsleder Siv Renland til Nordlys.

Det er foreløpig ikke klart hvilket sikringsutstyr mannen hadde på seg.

Mannen ble hentet ut fra den gamle brannstasjonen og kjørt til UNN i ambulanse.

Jan Fredrik Frantzen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN, opplyste til Nordlys fredag kveld at den skadede er en mann i 30-årene.

- Tilstanden er alvorlig, men stabil, sier Frantzen.

Det var i følge Renland ingen vitner til selve fallet, men det jobbet en person i samme rom som den skadde. Vedkommende skal ha snudd seg og oppdaget at kollegaen ikke var der.

- Nå etterforskes saken videre. Vi har sikret spor her og foretatt vitneavhør på stedet, sier Renland.

Det er rutine at Arbeidstilsynet kobles inn ved arbeidsulykker.

Nordlys kommer tilbake med mer.