Gå til sidens hovedinnhold

Fullsatt kirke tok farvel med Hågen (21)

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere hundre personer deltok fredag i sersjant Hågen Skattums begravelse i Vangskyrkja på Voss.

Kirken var pyntet med hvite blomster da familie, venner, kolleger og representanter fra Hæren minnet den 21 år gamle sersjanten fra Ingeniørbataljonen. Familien hadde på forhånd ønsket at alle som ville, skulle få være til stede.

Seremonien ble dessuten videooverført til Park Hotell Vossevangen og til militærleiren Skjold, der Skattum arbeidet.

Det anslås å ha vært rundt 800 personer til stede.

Sprengningskurs

Elever fra musikklinjen på Voss videregående skole, venner av Skattum og Voss Ten Sing Reflex bidro med flere innslag under begravelsen. Blant annet med sangen «An irish blessing», «Blå Salme» av Erik Bye og «Velsignelsen» til Ragnar Tesdals melodi.

Skattum mistet livet under et sprengningskurs på Mauken skytefelt nær Skjold i Indre Troms fredag 27. oktober. Han var inne i sitt første år som sersjant.

Hågen (21) omkom på skytefeltet: - Han var en motivasjon og et forbilde for oss alle

Familien på ulykkesstedet

Familien har besøkt ulykkesstedet.

– Hele Hågens nærmeste familie har vært på Skjold. Der fikk vi se stedet for ulykken og truffet hele Hågens tropp og kollegaer. Vi fikk følge Hågen tilbake til Voss. Det var mange sterke inntrykk på den turen, heter det i en uttalelse fra familien.

– Jeg vil takke familien Skattum for den enestående rausheten de har vist oss ansvarlige og den støtten de har vist våre soldater som var berørt av den tragiske ulykken, sier sjefen for Hæren, generalmajor Odin Johannessen.

Han deltok i begravelsen.

Familien har bedt om tid til å sørge i fred. Minnestunden etter begravelsen er privat.

Kommentarer til denne saken