Militærbåt funnet i Vesterålen: - Tilhører ikke Norge

UTEN EIER: Redningssentralen fant militær gummibåt vest for Myre i Vesterålen. Den tilhører verken Russland eller Norge, i følge Forsvaret.

UTEN EIER: Redningssentralen fant militær gummibåt vest for Myre i Vesterålen. Den tilhører verken Russland eller Norge, i følge Forsvaret. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Forsvaret nekter å si hvem den tilhører.

DEL

Mandag kveld etterlyste Hovedredningssentralen i Nord-Norge på Twitter eieren til en gummibåt som ble funnet drivende 40 nautiske mil vest for Myre i Vesterålen. Den viste seg å være brukt i militærøvelser - men ikke av Norge.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

I følge avisen brukes gummibåten, som er av typen Spirit II, normalt sett i militærøvelser av diverse vestlige forsvarsmakter.

- Vi har vært i kontakt med Forsvaret, og de sier at det ikke er noe som tilhører dem. Men den kan tilhøre noen andre stater, sier Frode Iversen hos Hovedredningssentralen i Nord-Norge. Han avviser samtidig at den tilhører Russland.

- Jolla er ikke norsk, bekrefter Ivar Moen, talsmann for Forsvarets operative hovedkvarter, til Dagbladet.

Det foregikk militære øvelser utenfor kysten til Troms de siste ukene. Forsvaret ønsker likevel ikke å fortelle hvem båten tilhører, men lover at de er klar over situasjonen.

- Båten vil bli tatt hånd om av Forsvaret, sier Moen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken