Hesten ble skremt av krigshelikopter, og kastet av 7-åring: – Astrid kunne blitt drept!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kari-Ann Johnsen er fly forbannet på et militært helikopter som fløy lavt over rideskolen i Lakselv mandag. Hesten som datteren Astrid Stensen (7) red, ble vettskremt, og satte av gårde.

– Astrid ble kastet av. Hun kunne blitt drept! sier mamma Kari-Ann.

Kari-Ann Johnsen forteller om skrekkopplevelsen på rideskolen hos Ingrid Mikkelsen i Lakselv, lokalisert rett overfor Lakselv hotell på veien mot Karasjok.

Saken ble først publisert av ifinnmark.no.

Rett over tretoppene

– Astrid hadde sin ukentlige ridetime da vi hører det kommer et helikopter. Det er både vi og hestene vant til, og vi bryr oss ikke så mye om det. Men dette helikopteret, som tilhører Forsvaret, kom i lav høyde. Faktisk rett over tretoppene. Vi så det ikke før det var for seint, forteller Kari-Ann Johnsen til Finnmark Dagblad.

Hesten ble livredd

– Hesten ble livredd og sprang ut med Astrid på. Han satte av gårde i full galopp og hun klarte å holde seg på, overraskende lenge. Da hesten kom opp på kortsida og måtte sette ned farten for å klare svingen, datt Astrid av. Utrolig nok fikk hun bare noen skrubbsår og blåmerker, forteller mammaen.

Hun tør nesten ikke tenke på hva som hadde skjedd, om datteren hadde ramlet av mens hesten var i vill galopp.

– Hun kunne faktisk blitt drept! grøsser mammaen.

Mektig forbannet

Kari-Ann Johnsen understreker at hun ikke har noe imot at det er franske styrker og øver i Porsanger om dagen, og at de bruker både fly og helikopter.

– Men jeg kjenner nå, som det er gått noe tid etter hendelsen, at jeg blir mektig forbanna på den idiotien som fløy så lavt! De har ikke lov å fly så lavt her over bygda! Jeg får nesten angst når jeg tenker på hva som kunne skjedd med lille Astrid. Jeg priser meg lykkelig over at det gikk så bra, og innser at vi nå må bruke god tid på å få ho trygg på hesteryggen igjen.

Artikkeltags