Bevilget 1,8 milliarder kroner til Evenes

BEVILGET PENGER: Stortinget bevilget onsdag 1,8 milliarder kroner til blant annet byggingen av den nye hangaren for de maritime patruljeflyene på Evenes.

BEVILGET PENGER: Stortinget bevilget onsdag 1,8 milliarder kroner til blant annet byggingen av den nye hangaren for de maritime patruljeflyene på Evenes. Foto:

Utbyggingen på Evenes går som planlagt etter at Stortinget bevilget penger til milliardprosjekter på Evenes.

DEL

Stortinget bevilget i dag en kostnadsramme på 1,8 milliarder kroner for blant annet byggingen av en hangar for de nye maritime patruljeflyene på Evenes. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen måtte svare for innholdet brevet som Fremover denne uke gjorde kjent, der Avinor advarer mot plasseringen av hangaren.

Senterpartiets Liv Signe Navarsete ba i debatten om at bevilgningen for hangaren på Evenes måtte til ny behandling i Stortingets utenriks- og forsvarskomite. Flertallet i Stortinget fulgte imidlertid komiteens innstilling om å bevilge midler til milliardprosjektet. Den nye hangaren skal stå klar for å ta i mot de første av til samme fem nye P-8 Poseidon maritime patruljefly som er bestilt, og som skal ha sin base på Evenes.

Artikkeltags