Ingunn håper søppelet kan identifisere synderen

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

«Til deg som har mistet diverse utstyr på Grytøya, strekningen Bjørnerå-Grøtavær. Tingene dine ligger i skråningen ned i skogen rett ved inngangen til tunnelen.»

Ikke overraskende

Slik starter Ingunn Jensens innlegg på Facebook-gruppa Øyriket. Gruppa dekker blant annet øyene Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy i Harstad kommune. Jensen er bosatt på Lundenes på Grytøy, og farter mye fram og tilbake på øya på sykkel. Da hun oppdaget at noen har slengt mengder med avfall i grøftekanten, ble hun opprørt.

– Vi har ikke vært plaget med slikt her på øya, men jeg har jo hørt at det skjer andre steder at folk bare slenger fra seg. Sånn sett bør det kanskje ikke være overraskende at det skjer her også?

Rydd opp!

IKKE PENT: Ingunn Jensen håper synderen kommer tilbake og rydder opp etter seg. – Slik kan vi ikke ha det her på øya, sier hun til Nordlys.

IKKE PENT: Ingunn Jensen håper synderen kommer tilbake og rydder opp etter seg. – Slik kan vi ikke ha det her på øya, sier hun til Nordlys. Foto:

Blant avfallet ligger det blant annet utestoler, bord, en globus, tv-bord, Canal Digital-mottaker, madrasser til en sofa, to par hockey-skøyter, postkasse og to store leke-lastebiler.

– På lekebilene står det Knut og Arne, men jeg vet ikke hvem synderen kan være. Kanskje kan man bruke TV-dekoderen til å finne ut hvem som er eieren. Jeg vil helst overlate det til kommunens miljødetektiver.

IKKE OPPLEVD FØR: På Grytøy har de ikke vært plaget med mye forsøpling, men plutselig dukket dette opp.

IKKE OPPLEVD FØR: På Grytøy har de ikke vært plaget med mye forsøpling, men plutselig dukket dette opp. Foto:

Helt håper Jensen at synderen selv tropper opp og rydder etter seg.

– Vi får gi en liten frist. Eventuelt må vi vel tromme sammen en gjeng for å få ryddet opp. Jeg synes ikke at det kan se ut som det her. Vi har det alt for fint på øya vår til det.

Artikkeltags