Gå til sidens hovedinnhold

Hedret etter helikopterulykke på Svalbard

Artikkelen er over 3 år gammel

Forskningsskipet «G.O Sars» avbrøt forskningstoktet, da et russisk helikopter styrtet på Svalbard i fjor høst. Nå har mannskapet mottatt en russisk æresmedalje for bidraget.

Det skriver Havforskningsinstituttet på sin nettside.

Tirsdag overrakte den russiske generalkonsulen på Spitsbergen, Vjiatsjeslav Nikolajev, det russiske kriseministeriets medalje til kaptein Svein-Roger Fredheim og mannskapet, som var i Longyearbyen etter at de hadde gjort seg ferdig med en etappe av det årlige økosystemtoktet i Barentshavet.

- Vi er takknemlige

– Vi setter pris på denne markeringen. Selv om medaljen blir overrakt til skipsføreren, gjelder den for hele mannskapet som deltok på beste vis i et veldig spesielt oppdrag, sier Svein-Roger Fredheim, kaptein på «G.O. Sars», ifølge pressemeldingen.

Nikolajev uttrykte stor takknemlighet for samarbeidet med det norske forskningsskipet.

«Vi er takknemlige for din hjelp under helikopterulykken utenfor Heerodden i oktober i fjor. Du har blitt innstilt til det russiske kriseministeriets medaljefFor utvist kameratskap i redningens navn», het det i meldingen fra den russiske generalkonsulen.

Fant vraket

Det var den 26. oktober i fjor at et russisk helikopter med åtte personer om bord styrtet i sjøen utenfor Heerodden på Svalbard.

Vraket ble funnet ved hjelp av videoriggen Chimera om bord på «G.O Sars», som vanligvis brukes til kartlegging av havbunnen, skriver Havforskningsinstituttet.

Kommentarer til denne saken