Glemmer du dette, kan det koste deg dyrt

Foto: ANB

Foto: ANB

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Hvis det er lite snø der du bor, er det lett å glemme at hytta på fjellet allerede kan være fullstendig nedsnødd. Det kan fort koste skjorta.

– Selv om hytta er forsikret, er eier pålagt å fjerne snø jevnlig fra tak, vegger og terrasser for å forebygge og begrense skader. Hvis ikke kan erstatningen for skader reduseres. Dersom hytta totalskades kan det koste flere millioner å reparere eller gjenoppbygge, sier informasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige Forsikring.

Vi slurver

Hytta står ofte tom i mange uker og er ekstra sårbar for skader om vinteren.

– Hvert eneste år ser vi at folk slurver med å fjerne snø på hytta. Det er bare å ta en kjøretur i hvilket som helst hyttefelt på fjellet så ser du nedsnødde hytter over alt, sier Erik Øyno, konsernsjef i Protan.

Nabokontakt

Han oppfordrer folk til å følge med på værmeldingen for hytteområdet og alliere seg med naboen dersom det er vanskelig å ta turen regelmessig.

– Særlig eldre hytter har svake takkonstruksjoner. De tåler minst snø. Hytteeierne her må være ekstra på vakt.

– Har du en sommerhytte som er stengt for vinteren, kan det være lurt å bruke et lokalt vaktmesterselskap til å ta seg av snømåkingen. Ikke glem taket. Det er hyttas viktigste fasade, sier Øyno. 

Artikkeltags