Andreas Stjernen ble norgesmester i hopp stor bakke foran Johann André Forfang. Robert Johansson tok bronse tross fall i første omgang.

Johansson landet som siste hopper i første omgang på 141 meter og så ut til å ha tatt ledelsen, men kort etter nedslaget skar den høyre skien ut, og han falt forover. Han kom seg på beina og gikk hoderystende ut av bakken med 7.-plass.

– Det var et veldig godt skihopp, men dessverre ble det en dårlig landing. Det ser ut som det gikk fint med ham, og det er det viktigste, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

Johansson sa også selv at han tror det går bra med kneet, og understreket det da han hoppet 141 meter også i finaleomgangen. Dermed hadde han konkurransens to lengste svev.

Stjernen hoppet 138,5 meter i første omgang og tok ledelsen 5,9 poeng foran Forfang (135,5 meter) og 8,2 foran Halvor Egner Granerud (134,5 meter). Han forsvarte ledelsen med 133,5 meter som siste hopper i finaleomgangen og seiret 5,0 poeng foran Forfang.

Sistnevnte hoppet 134 meter i finaleomgangen, slo Johansson med halvannet poeng og tok sølv i storbakke-NM for fjerde år på rad.

Andreas Varsi Breivik, også han fra Tromsø SK, tok en sterk niendepplass med 243,4 poeng.