Tromsøværingen fikk ikke lov til å hoppe etter å ha blitt tatt i dresskontrollen. Dermed ble en lagkonkurranse ødelagt for Norge for andre gang på rad. Det samme skjedde i november. Den gang var det Robert Johansson som fikk trøbbel.

Lørdag var det én centimeter for lav dress i skrittet som var årsaken.

– Det er krise. Spesielt i en lagkonkurranse er det ekstra kjedelig, sa NRK-ekspert og tidligere landslagshopper Anders Jacobsen på direkten.

Skuffet Forfang

Magnus Brevig, assistenttrener i hopplandslaget, forteller at det var tungt å få nok en konkurranse ødelagt.

– Det er leit og vondt. Johann er selvfølgelig lei seg og skuffet. Det er ikke så mye mer å si, sier Brevig til NTB.

Han varsler at det norske laget blir nødt til å gjøre justeringer for å unngå lignende feil i framtiden.

Flere ganger tidligere i sesongen har Norge slitt med å komme gjennom dresskontrollen. I hoppuka ble både Halvor Egner Granerud og Robin Pedersen disket.

Drama i seierskampen

Norge kjempet om en plass på pallen etter å ha ligget på tredjeplass før finaleomgangen. Men etter episoden med Forfang ble det en skuffende åttendeplass.

Det ble mer dramatikk i Polen. Tyske David Siegler deiset i bakken etter å ha svevd hele 142,5 meter, en halv meter bak den ferske bakkerekorden satt av landsmann Markus Eisenbichler.

Det holdt likevel for tyskerne. De vant med fall og endte foran Østerrike med så lite som 0,1 poeng. Tredjeplassen gikk til hjemmenasjon Polen.