Du steker pizzaen feil!

STEKT FEIL: Pizzaen skal stekes på full varme, mener artikkelforfatteren. Foto: Stockphoto.

STEKT FEIL: Pizzaen skal stekes på full varme, mener artikkelforfatteren. Foto: Stockphoto.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Innstillingen på ovnen avgjør om den blir perfekt. Her er symbolet du leter etter.

DEL

Til deg som steker pizza riktig: Gratulerer. Fortsett med det.

Til alle andre, som jeg formoder er flertallet: Dette er dagen hvor pizzaen begynte å bli supergod!

Hør her: Pizza skal stekes på maks varme, med vifte og undervarme.

Det er ikke verre, skriver Nettavisen.

Symbolet ser omtrent slik ut:

Øyeblikket du innser dette endrer pizzalivet ditt for alltid.

De profesjonelle pizzaovnene blir veldig, veldig varme. Mye varmere enn man får til i vanlige kjøkkenovner. Men, vi kan kompensere litt ved å bruke vifta og undervarme.

- Ikke for mye fyll

Å steke pizza på denne måten gjør underverker. Det mer eller mindre uttalte målet for pizza er å holde pizzastykket i kanten uten at tippen sægger nedover.

Da er den hard, sprø og perfekt.

For å oppnå det, må man ikke har på for mye fyll. Pizza er nemlig også en øvelse i begrensningens kunst. Tenk bare på hvor lite vi holdt tilbake i pizzaens jomfruelige dager i Norge.

 Da vi lesset på med kjøttdeig og ost. Less is more-ordtaket gjelder definitivt også for pizza.

Bruk mel!

I jakten på en perfekt pizza er det mange som eksperimenterer mye med deigen. Og, javisst er det mye å hente ved at deigen hever over natten. Og du kan også bruke spesialmel. Og pizzabakestein.

Og: Det er ikke noe i veien for å bruke mye, mye mel.

Men, det beste trikset har du allerede fått. Det gjelder noe så enkelt som innstillingen på ovnen din.

Hva har man på pizzaen?

Det er selvsagt ingen grenser for hva man bruke. Men, her er jeg merkelig konservativ. Jeg elsker "ost og skinke".

Den franske tarte flambee  er også helt nydelig, med pisket crème fraîche, løk og bacon.

Pizzasausen lager jeg også lekende enkelt ved å kjøre tomat (gjerne hermetisk) sammen med en soltørket tomat og litt hvitløk til en jevn og fin saus.

Jeg deler for øvrig ikke den inngrodde frykten for ansjos.  Den lille fisken er det som gir dybden i pizzaene du elsker, men ikke lager.

Hele poenget er jo at dette skal være lettvint! Og nå vet du hvordan!

Artikkeltags