(Avisa Nordland)

Sist søndag ble Bodø/Glimt seriemester for andre gang på rad. Mange var nok i tvil om Glimt kunne gjenta suksessen etter fjoråret, ettersom flere av stjernespillerne dro til utlandet etter sesongen.

Likevel klarte Glimt å nå helt til topps, og det resulterte til rene feststemninga i hele byen søndag kveld.

Les også:

Folkesamling

Flere hundre – om ikke tusen feststemte bodøværinger opp i gågata ved Glasshuset for å hedre heltene sine forrige søndag.

Flere aktører innen kulturbransjen, slik som Gøran Aamodt og Jørgen Nordeng, har i etterkant av feiringen reagert kraftig:

– Gratulerer til Bodø/Glimt, men det blør i hjertet mitt når jeg ser Den Gule Horde eller hvem det er som springer rundt i bar overkropp og kliner med hverandre mens vi som driver musikk har fått hele eksistensen revet ut under oss enda en gang, sa Nordeng til Avisa Nordland mandag morgen.

– Det er merkelig at vi ikke kunne gjennomføre Ruben med 700 og tungtvann med 1000 i helga når det sikkert var like mange samlet i går. Hvis noen får lov hvorfor får ikke alle lov? Det er vår bransje som tas hver gang. Jeg må understreke at ingen har gjort noe galt. Jeg feiret gullet selv og unner dem det, forteller festivalsjefen

Hva sier smittetallene?

Spørsmålet mange har stilt seg i ettertid er om noen av denne ukens smittetilfeller skyldes gullfeiringen av Glimt sist søndag.

Søndag ettermiddag kan smittevernoverlegen bekrefte overfor Avisa Nordland, at ingen av smittetilfellene denne uken kan spores tilbake til søndagens gullfest.

– Jeg har vært i dialog med smittesporingsteamet, og de sier at ingen av smittetallene denne uken kommer av denne folkesamlingen som skjedde på byen på søndag, forteller Losvik og legger til:

– De aller fleste av smittetilfellene er nærkontakter. Slik det kommer fram av smittesporingsteamet er det litt «løst og fast» hvor personene som er blitt smittet har vært.

– Så du kan garantere at ingen av ukens smittetilfeller kommer som følge av gullfeiringa sist søndag?

– Jeg kan ikke si noe helt sikkert. Informasjonen kommer fra personene som er blitt smittet. Hvorvidt det personene sier er sant, kan jeg ikke vite, men vi får håpe at folk er ærlige når de snakker med smitteteamet, sier han.

Hva med omikron?

Vi har i dag to prøver med sterk mistanke om omikron. Endelig svar vil foreligge til uka, sier han avslutningsvis.