- Det er en tragedie. Vi er sterkt preget av dette nå, sier Yngve Johnsen, leder i Tromsø flyklubb.

Styret samlet seg søndag kveld på klubbhuset inne på flyplassområdet på Langnes. Deretter ble dørene åpnet for alle medlemmene.

- Vi holder åpent på brakka slik at de av våre medlemmer som vil, kan møtes her.

Piper PA-28

Søndag kveld fikk Johnsen og de øvrige medlemmene nyheten de hadde fryktet: Det var to av klubbens medlemmer som omkom da ett av klubbens fly, en Piper PA-28, styrtet i havet etter avgang fra Svolvær lufthavn like etter 20.30 søndag kveld.

Ifølge politiet var det personell tilknyttet Svolvær lufthavn som oppdaget ulykken. De to ble relativt raskt plukket opp av sjøen av en redningsskøyte, men livene sto ikke til å redde.

Ifølge Nordland politidistrikt ankom småflyet fra Tromsø tidligere på dagen. Ulykken skjedde da flyet skulle returnere.

Første dødsulykke i klubben

Ifølge Johnsen er det den første dødsulykken i klubben siden den ble etablert i 1946. Han fortalte til Nordlys seint søndag kveld at klubben nå har satt i verk sine varslingsprosedyrer.

Nordland politidistrikt opplyste søndag kveld at de jobber med å få bekreftet identitet på de to omkomne, samt å få kontakt med pårørende.

- Vi har funnet en del ID-dokumenter. De omkomne er ikke formelt identifisert ennå, men vi har varslet det vi mener er de pårørende, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt til NTB ved 23.30-tiden.

Ulykken etterforskes nå av politiet i Lofoten og Vesterålen. Havarikommisjonen for luftfart er varslet. Politiet har foreløpig ingen opplysninger om årsaksforhold.