Nå har flyktningstrømmen nådd Nord-Sverige og Nord-Finland

TAR TOGET: Flyktningene tar nå toget nordover i Sverige, og både i Nord-Finland og Nord-Sverige øker flyktningstrømmen sterkt.

TAR TOGET: Flyktningene tar nå toget nordover i Sverige, og både i Nord-Finland og Nord-Sverige øker flyktningstrømmen sterkt. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kontrollsjef i Tollregion Nord-Norge: - Kan være et forsvarsel

DEL

Flyktningstrømmen tiltar i både Nord-Sverige og Nord-Finland. Den svenske fylkestrafikken har økt kapasiteten på bussrutene mellom Luleå og Haparanda, skriver nsd.se.

- Vi har forsterket med én til to busser om dagen de siste to-tre ukene. Det er mellom 100 og 150 mennesker, sier Kenneth Johansson, visedirektør i fylkestrafikken til avisa.

Flyktningene kommer med tog til Luleå og reiser blant annet til Kemi, som er Tromsøs vennskapsby,  og Torneå, innerst inn i Bottenvika, bare drøyt 60 mil fra Tromsø.

Ifølge avisa har hjelpeorgansasjonen "Vi som tar imot flyktninger i Norbotten" vært på busstasjonen  i Luleå og hjulpet til.

Norrbottens Kuriren skriver at 200 flyktninger ankom med buss til Luleå onsdag.

Finske Hufvudstadbladet skriver at antallet flyktninger i Kemi og Torneå har økt dramatisk.

– I mange tilfeller må nyankomne kjøres direkte  med  ambulanse til sykehuset etter at de er registrert hos politiet. De har vært fullstendig utmattet og i dårlig form. Mange har vært syke, først og fremst eldre og barn, sier Pirkko Rytkönen, direktør for Røde Kors sitt flyktningmottak i Kemi til Hufvudstadsbladet.

Han sier at de nå har problemer med å huse alle flyktningene.

Kontrollsjef i Tollregion Nord-Norge, Tom Olsen, sier til Nordlys at de utover den økte aktiviteten over Storskog fra Russland,  ikke har hatt flyktninger ved andre grensestasjoner.

- Trafikken i Nord-Finland og Nord-Sverige kan være et forvarsel på noe som kommer, men det er ikke slik at vi har økt beredskapen, men vi registrerer det som skrives i media, sier han til Nordlys.

Artikkeltags