- Flyet styrtet i en vanvittig hastighet

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mistet plutselig høyde, viser data.

DEL

Data fra FlightRadar24 viser at flyet fra West Atlantic som styrtet på vei til Tromsø natt til fredag trolig holdt svært høy hastighet da det forsvant.

Klokken 00:18 registrerte flyet en hastighet på 422 knop, tilsvarende 781 km/t. Da var flyet i marsjhøyde på 33.000 fot.

LES OGSÅ: Fly fra Oslo til Tromsø har styrtet

Data fra Flightradar24 viser også, ifølge NTB, at flyet falt veldig raskt. På ett minutt falt flyet fra 33.000 fot til 11.725 fot, en distanse på nesten 6,5 kilometer.

– Flyet har styret med en vanvittig høy hastighet, Det er veldig uvanlig. De fleste får et problem og glidefyr, men dette har virkelig gått ned med fart, sier vakthavende Anders Lennholm i Det svenske sjøfartsverket til Dagbladet.

Havaristedet viser at flyet har hatt høy hastighet da det traff bakken.

– Det har gått så vanvittig fort, så det har blitt en 15 meter dyp grop, som igjen er 20 meter bred. Det ligger også deler av motoren 20 meter fra gropen, sier Lennholm.

Flyet, som eies av selskapet West Atlantic, gjennomførte tidligere torsdag kveld en flyvning fra Tromsø til Oslo. Flyet tok av fra Gardermoen 22.08 torsdag kveld, viser data fra nevnte FlightRadar24.

Kommentarer til denne saken