SAS-avganger fra Tromsø innstilt - Svalbard blir prioritert

DEL

Med unntak av èn rute mellom Tromsø og Oslo i ettermiddag og ett fly til Longyearbyen, innstiller SAS alle avganger fra Tromsø. Over 60 000 passasjer rammes av streiken i SAS idag. Samtidig forsøker flyselskapet å prioritere passasjerer på Svalbard.

Øygruppa har naturlig nok blitt sterkt rammet av streiken og Svalbardposten skriver mandag at SAS vil priotere resende på Svalbard de to neste dagene. Både mandag og tirsdag skal det gå flere SAS-fly til og fra Longyearbyen.

– I dag står vi på førsteprioritet. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Sølvi Jacobsen, leder for Widerøe Ground Service i Longyearbyen til Svalbardposten.

60.813 passasjerer rammes når 667 SAS-avganger innstilles mandag. Streiken kan ifølge analytikere koste selskapet nesten en halv milliard kroner på fem dager.

Mandag er den fjerde dagen med hundrevis av innstilte avganger etter at det ble brudd mellom partene fem timer på overtid natt til fredag.

Det er også varslet 546 innstilte avganger tirsdag, noe som rammer 48.949 passasjerer. SAS har siden streiken også nektet barn å reise alene.

Artikkeltags