Tårnes fra Fløya til Røa

June Tårnes har skrevet under for to år med Røa.

June Tårnes har skrevet under for to år med Røa. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

June Tårnes (20) var enig med Fløya, men klubben trakk tilbudet. Nå har hun skrevet under for to år med storlaget Røa.

DEL

Tårnes skal de to neste årene spille for cupmesterne fra Oslos vestkant. Dette ble Fløya-trener Peter Pedersen orientert om søndag.

– Jeg var egentlig innstilt på å ta en ny sesong i Fløya. Vi var enige om en kontrakt, og det manglet bare at jeg skulle skrive under. Jeg takket blant annet nei til Arna Bjørnar fordi jeg var enig med Fløya. Men dagen etter jeg sa nei til Arna Bjørnar trakk Fløya tilbudet, forteller Tårnes.

Det er trolig økonomi som gjorde at de måtte trekke det opprinnelige tilbudet til Tårnes.

– Dagen etter ringte Røa, og da var jo situasjonen annerledes for meg – så jeg gikk inn i dialog med dem. Jeg etterlyste også ny kontakt med Fløya, men hørte ikke noe, forteller 20-åringen.

– Vemodig

– Nå ser jeg frem til å ta fatt på nye utfordringer, sier Tårnes, som har en rekke aldersbestemte landskamper for Norge.

Kampen om en plass på laget blir nok betydelig tøffere i et topplag som Røa.

– Jeg kommer til et av Norges aller beste lag, så det er nok tøffere kamp om plassene, men samtidig har jeg lyst til å utvikle meg videre som fotballspiller og nå så langt som mulig – så da tror jeg det er et riktig steg, sier Tårnes.

Hun medgir likevel at det ikke er lett å reise fra Tromsø og Fløya.

– Det blir jo vemodig å dra. Jeg håper med hele mitt hjerte at Fløya rykker rett opp igjen, sier hun.

Vanskeligere utdanning

20-åringen holder for tida på med en bachelorgrad i økonomi og utdanning i Tromsø.

– Jeg kommer til å flytte til Oslo i januar, men jeg skal fortsette utdanningen i Tromsø. I?ett av fagene får jeg nettforelesninger, men i de to andre må jeg lære meg alt selv. Det blir utfordrende, men jeg tror det skal gå greit – jeg må bare være strukturert, sier June Tårnes.

Artikkeltags