Kristian kan sende kompisene ned: – Det vil ikke være noen god følelse

SPESIELL AVSLUTNING: Tromsøgutten og Funnefoss/Vormsund-spiller Kristian Edøy Hanssen kan være med på å sende gamleklubben Fløya ned til 4.divisjon lørdag. Han håper begge får en lykkelig avslutning på nedrykksdramaet i avdelingen.

SPESIELL AVSLUTNING: Tromsøgutten og Funnefoss/Vormsund-spiller Kristian Edøy Hanssen kan være med på å sende gamleklubben Fløya ned til 4.divisjon lørdag. Han håper begge får en lykkelig avslutning på nedrykksdramaet i avdelingen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Få med deg den dramatiske avslutningen i 3.divisjon lørdag. Vi sender Senja-Fløya.

DEL

– Det er bare å ta på seg hjelmen. Det blir garantert spenning fra første sekund til langt på overtid, sier tromsøgutten og Funnefoss/Vormsund-spiller Kristian Edøy Hanssen til Nordlys.

Han snakker om siste runde i 3.divisjon avdeling 6, som byr på en høydramatisk avslutning i bunnstriden. Fem lag, Skedsmo, Skjervøy, Fløya, LSK 2 og Funnefoss/Vormsund, står i fare for å følge allerede nedrykksklare TIL 2, Alta 2 og Salangen ned til 4.divisjon.

For fire av de fem lagene blir det et lykkelig utfall av siste serierunde. For ett av dem blir lørdagen garantert blytung.

Funnefoss/Vormsund har det dårligste utgangpunktet foran den siste runden, med 32 poeng og målforskjell på seks minus. Lillestrøm 2 har samme poengsum, men tre minusmål, mens Fløya også har 32 poeng, men to plussmål.

Skjervøy har 34 poeng, men hele åtte minusmål, mens Skedsmo er på 35 poeng og har ett minusmål.

Funnefoss/Vormsund er imidlertid i kjempeform og har tatt 13 av 15 mulige poeng på de siste fem kampene, og har Harstad på hjemmebane i siste runde. LSK 2 møter et ungt TIL 2-lag på hjemmebane, mens Fløya skal bort til en tøff bortekamp mot serietoer FK Senja – en kamp du kan se direkte på nordlys.no fra klokken 12.55 lørdag.

Skjervøy spiller hjemme i siste runde, men møter formsterke Lørenskog, som har vunnet fire av sine fem siste kamper.

Så marginalt er det at Skjervøy rykker ned, dersom laget spiller uavgjort, og de andre lagene vinner sine kamper.

Tipper med hjertet

For tromsøgutten Kristian Edøy Hanssen blir siste serierunde spesiell. I sommer flyttet han sørover for å begynne på politihøgskole i Kongsvinger, og tok overgang fra Fløya til Funnefoss/Vormsund.

Han håper på en lykkelig sesongavslutning for gamle og nye klubbkamerater, men med utgangspunktet til lagene, er det stor fare for at han kan bidra til å sende gamleklubben ned.

– Det blir veldig spesielt. Jeg har mange følelser for Fløya, og snakker med guttene der hver dag. Samtidig spiller jeg fast for Fu/Vo nå, føler at jeg er viktig for laget og skal gjøre det jeg kan for at vi berger oss. Vi er i bra form og har ikke sluppet inn mål på tre kamper, sier Kristian Edøy Hanssen.

Nordlys utfordrer han til å tippe utfallet. Svaret kommer med hjertet.

– Jeg vil ikke være «cocky», men jeg er sikker på at vi vil gjøre en bra prestasjon og få med oss poeng. Senja er et meget bra lag, og det er alltid tøffe kamper mellom dem og Fløya. Det er en av de vanskeligste bortekampene i hele sesongen. Men jeg vil ikke tippe mot min gamle klubb. Jeg sier at vi begge gjør jobben og at Skjervøy går ned. De møter Lørenskog, som sannsynligvis er det beste laget i avdelingen for tiden, sier Kristian Edøy Hanssen.

– Skulle det skje at Fløya går ned, så vil ikke det være en god følelse. Da vi startet sesongen, så var nedrykk aldri i tankene. Vi skulle være et topplag, men etter en ok start, så har det gått tyngre. Fotball er brutalt, men jeg håper vi og Fløya gjør jobben lørdag, sier han.

Vil være oppdatert på benken

For Fløya-trener David Lundblad handler alt om fokus på eget lag foran møtet med klubben han selv trente i fjor.

– Det er veldig enkelt for vår del. Vinner vi mot FK Senja, så holder vi oss. Det er det eneste vi fokuserer og tenker på, så får det gå som det går med de andre lagene, sier David Lundblad til Nordlys.

Han innrømmer at han gjerne skulle sett at situasjonen var annerledes foran gjensynet med sin gamle klubb.

– Det blir trivelig å komme tilbake, møte mange gamle kjente som jeg liker godt og jeg har mange gode minner fra tiden i FK Senja. Men jeg skulle ønske settingen var annerledes enn den er med en kamp igjen, og vi er der vi er. Men vi må ta den utfordringen, sier Lundblad.

Selv om fokus handler på eget lag, vil han og resten av støtteapparatet sørge for å få med seg utviklingen i de andre kampene.

– Vi vil være oppdatert på benken, men i inngangen til kamp har det ingenting å si. Vi må gjøre jobben selv. Så kan det gi muligheter å justere underveis, om noen av de andre lagene ikke klarer oppgaven med å vinne sine kamper, sier David Lundblad.

  

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken