Flomvann truer flere bygninger – bygninger evakuert

HØY VANNFØRING: Det er mye vann i Storvannet søndag, og enkelte steder har vann rent ut og truer bebyggelse. Det jobbes nå med å legge sandsekker blant annet rundt det røde huset avbildet her.

HØY VANNFØRING: Det er mye vann i Storvannet søndag, og enkelte steder har vann rent ut og truer bebyggelse. Det jobbes nå med å legge sandsekker blant annet rundt det røde huset avbildet her. Foto:

Flomvann truer flere bygg ved Storvannet i Hammerfest.

DEL

(iFinnmark) Like over klokka 10:00 søndag meldte politiet at de sammen med brannvesenet og sivilforsvaret jobber på stedet ved Storvannet i Hammerfest.

Her skal flere bygninger være truet da det er fare for at flomvann skal trenge inn.

Vurderer å evakuere beboere: – Beboere sier de aldri har sett så mye vann her før

Brannvesenet befarte området ved utløpet ned mot sentrum like før 09:00 søndag, og kalte inn sivilforsvaret og kobla inn politiet.

BEFARER: Både politi og sivilforsvaret befarer søndag formiddag området hvor vannstanden er truende høy rundt Storvannet.

BEFARER: Både politi og sivilforsvaret befarer søndag formiddag området hvor vannstanden er truende høy rundt Storvannet. Foto:

– Det er ved utløpet det er tre bygninger som per nå er truet. Vannet stiger ennå og vi vurderer fortløpende om det vil bli nødvendig med evakuering og stenging av veier i området. Vi vurderer også å hente inn flere ressurser dersom det blir behov. Det er så langt ikke fare for annet enn byggmasse og da i form av vanninntrengning i byggene, sier operasjonsleder Leo Johansen hos politiet til iFinnmark.

– Vi gjør de tiltakene vi kan for å forebygge skader og få bukt på vannet. Det er meldt at det er noe vann som har gått inn på veiene også i området.

Søndag ettermiddag opplyser Leo Johansen at tre bygninger er truet av vannmassene, en barnehage og to boliger. Beboere i et av husene er evakuert.

Det er altså ute et flomvarsel i Finnmark på oransje nivå denne helgen da det er stor vannføring i flere vassdrag.

LES OGSÅ: Varsler femårsflom: – Relativt sjelden flom

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Artikkeltags