Fredag ble de nominerte til Spellemannprisen 2018 lansert, og det er flust av Tromsø-artister på den gjeve lista.

Vår egen lokale superstjerne, Dagny, skal knive med blant annet Sigrid og Sondre Justad i kategorien Årets låt med «Drink About». Men det er ikke alt. Hun kan også bli Årets låtskriver med «Dagny Låtskriver 2018». Hun kommer også til Tromsø for å spille konsert 15. februar.

Country, blues og barnemusikk

Videre er også Bjørn Torske nominert i elektronikasjangeren for albumet «Byen», som kom ut i juli 2018.

En annen artist som har stukket av med en nominasjon er Tonje Unstad. Hun bor i Tromsø, og er nominert for albumet «Musling med melk» i Barnemusikk-klassen.

Oslo-bandet The Northern Belle, med tromsøværingen Stine Andreassen i spissen, har også fått en nominasjon med countryalbumet «Binding Blue Neon». 

Justad nominert fire ganger

Geir Bertheussen Blues Express er ledet av senjaværing og frontfigur Geir «Milkman» Bertheussen, og er - som bandnavnet tilsier - nominert i kategorien Blues.

Marja Mortensson - med tromsøværingen Jakop Janssønn som produsent og trommeslager - er nominert i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk for albumet Mojhtestasse.

Den som er nominert til flest Spellemannpriser er imidlertid en annen nordnorsk artist. Sondre Justad står oppnevnt i hele fire kategorier. Lofotværingen kan stikke av med Årets album, årets låt, beste musikkvideo og beste popartist.

Spellemannprisen går av stabelen 30. mars i år.