Torsdag ettermiddag sendte meteorologene ut farevarsel for jord- og flomskredfare, flomfare og svært mye regn. I tillegg er det varslet om lyn i Nord-Troms.

– Vi får mye nedbør! Fra og med i kveld vil det regne en god del, samme med i morgen. Som følge av det er det fare for flom, jord- og flomskred. Det gjelder for hele Troms. Vi får mye regn i fylket det neste døgnet, sier meteorologen.

Hvor mye regn som kommer er noe usikkert, men det blir fort opp mot 40 millimeter.

– Det er ikke usannsynlig. Folk må prøve å holde ting åpent, slik at det ikke tetter igjen. Det gjelder både privat og for kommunen.

For flom, jord- og flomskredfare er varselet på gult nivå. Regnvarselet er på oransje nivå. Lokalt kan det komme opp mot 60 millimeter visse steder. Det ventes mest nedbør i ytre strøk.

Meteorologenes anbefaling er å vurdere behov for forebyggende tiltak. Det er fare for overvann i tettbygde områder, stengte veier og overvann. I tillegg kan det bli vanskelige kjøreforhold.

Fremover

De neste dagene er det generelt lite å skryte av. Mye regn og lave temperaturer.

– Temperaturene blir dårlige greier. Hele helga vil det ligge på 10–12 grader. Mesteparten av nedbøren kommer i natt og gjennom morgendagen. Det er mer håp for litt opphold lørdag og søndag.

Yes

Og nå til de gode nyhetene.

– Per nå ser det ut som at temperaturene stiger gradvis fra mandag. Den første dagen på Buktafestivalen (torsdag neste uke) blir det kanskje opp mot 18 til 20 grader. Det er såpass langt frem i tid at ting kan endre seg. Fra og med mandag kan vi bli mer sikker, da får vi kontroll på Bukta-været.

– Men det er hvert fall noe positivt, avslutter meteorologikonsulent Skoglund.