Gå til sidens hovedinnhold

Flere endringer i hurtigbåttilbudet

Troms fylkeskommune varsler flere endringer fra og med 1. mars 2021.

I november vedtok fylkesrådet justeringen for å imøtekomme innsparingskravene for kollektivtransporten i Troms. Nå har forslaget vært på høring, og fylkesrådet har vedtatt hvilke justeringer som gjennomføres. Det skriver Troms fylkeskommune i en pressemelding.

Det er også flere vurderinger som skal gjøres i løpet av året. Blant annet er det vedtatt at det skal vurderes bedre rutetilpasning mellom Tromsø og Skjervøy. Det er for å få en tidligere ankomst på Skjervøy på fredager. Det vil også blir vurdert samkjøringer mellom linje 2 og 4 på fredager, skriver fylkeskommunen.

Det er også vedtatt at rutetabellene for sambandene Mikkelvik – Bromnes; Belvik – Vengsøy og Rotsund – Havnnes skal justeres. Arbeidet med de nye rutetabellene pågår, og iverksettelse er planlagt i løpet av våren 2021.

HER ER ENDRINGENE:

  • Linje 2 Tromsø – Finnsnes – Harstad: avgang mandager kl. 10:15 Tromsø – Finnsnes – Tromsø fjernes.
  • Linje 4 Tromsø – Tennskjer – Lysnes: avgang fra Tromsø onsdager kl. 16:20 fjernes. *
  • Linje 5 Sommarøy – Tussøy – Sandneshamn: avganger fra Sommarøy kl. 06:40 og 16:30 fjernes 2 dager i uken (tirsdager og torsdager).
  • Linje 6 Harstad – Bjarkøystedene – Skrolsvik: avganger fra Harstad mandager og onsdager kl. 08:00 fjernes (Skrolsvik ikke berørt).

* det settes opp alternativ med buss som korresponderer med linje 2 fra Finnsnes for den berørte avgangen.

Kommentarer til denne saken