Det var Åse Tangrand (73) som omkom i kollisjonen mellom en buss og en personbil på E10 tirsdag ettermiddag.

Hun er hjemmehørende på Vikten i Flakstad kommune, skriver Lofotposten.

Sammen med ektemannen Åsvar Tangrand, etablerte og drev Åse Tangrand Glasshytta på Vikten. Åse var keramiker, mens Åsvar var glassblåser.

– Stor betydning

Ordfører i Flakstad kommune, Hans Fredrik Sørdal, sier at Åse har hatt stor betydning i kommunen.

– Både Åse og Åsvar, som nå begge har gått bort, har bidratt med kunst og stor kreativ skaperevne i Flakstad kommune. De to har vært med på å bringe kunsten ut til folket, noe jeg tror alle i kommunen er stolte av, sier Sørdal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Et markant menneske

Først og fremst går tankene hans til de nærmeste pårørende etter den tragiske ulykken.

– Tankene går til de nærmeste, sier Sørdal.

I dag er det Åse og Åsvars sønn, Anders, som driver Glasshytta på Vikten.

– De siste to årene er det Åse og Anders som har skapt kunsten sammen. Det er et markant menneske som nå har gått bort, sier Sørdal.

Uklar årsak

Ulykkesgruppa i Statens vegvesen og kriminaltekniker jobbet på stedet utover kvelden tirsdag.

Onsdag formiddag opplyser lensmann ved Vest-Lofoten lensmannskontor, Asbjørn Sjølie, at omstendighetene rundt ulykken fortsatt er uklar.

– Arbeidet på åstedet er ferdigstilt, men det gjenstår fortsatt nærmere undersøkelser av kjøretøyene som var involvert i ulykken. I tillegg gjenstår det andre etterforskningsskritt med tanke på blant annet avhør, sier Sjølie, og legger til at årsak og omstendighetene rundt hva som skal ha skjedd er uklare.

Innsatsleder i politiet, Ruben Evjen, sa til Lofotpostens journalist på stedet at skadene på kjøretøyene tyder det på at bussen og bilen kom kjørende fra hver sin retning.

Videre etterforskning vil bli gjort.