Politiet har frigitt navn etter dødsulykke på E10

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det var Åse Tangrand (73) som omkom i kollisjonen mellom en buss og en personbil på E10 tirsdag ettermiddag.

Hun er hjemmehørende på Vikten i Flakstad kommune, skriver Lofotposten.

Sammen med ektemannen Åsvar Tangrand, etablerte og drev Åse Tangrand Glasshytta på Vikten. Åse var keramiker, mens Åsvar var glassblåser.

– Stor betydning

Ordfører i Flakstad kommune, Hans Fredrik Sørdal, sier at Åse har hatt stor betydning i kommunen.

– Både Åse og Åsvar, som nå begge har gått bort, har bidratt med kunst og stor kreativ skaperevne i Flakstad kommune. De to har vært med på å bringe kunsten ut til folket, noe jeg tror alle i kommunen er stolte av, sier Sørdal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Glasshytta på Vikten ble bygd opp og drevet av glassblåser Åsvar Tangrand og keramiker Åse Tangrand. Sønnen Anders Tangrand overtok driften av Glasshytta Vikten AS for noen år siden.

Glasshytta på Vikten ble bygd opp og drevet av glassblåser Åsvar Tangrand og keramiker Åse Tangrand. Sønnen Anders Tangrand overtok driften av Glasshytta Vikten AS for noen år siden.

– Et markant menneske

Først og fremst går tankene hans til de nærmeste pårørende etter den tragiske ulykken.

– Tankene går til de nærmeste, sier Sørdal.

I dag er det Åse og Åsvars sønn, Anders, som driver Glasshytta på Vikten.

– De siste to årene er det Åse og Anders som har skapt kunsten sammen. Det er et markant menneske som nå har gått bort, sier Sørdal.

Uklar årsak

Ulykkesgruppa i Statens vegvesen og kriminaltekniker jobbet på stedet utover kvelden tirsdag.

Onsdag formiddag opplyser lensmann ved Vest-Lofoten lensmannskontor, Asbjørn Sjølie, at omstendighetene rundt ulykken fortsatt er uklar.

– Arbeidet på åstedet er ferdigstilt, men det gjenstår fortsatt nærmere undersøkelser av kjøretøyene som var involvert i ulykken. I tillegg gjenstår det andre etterforskningsskritt med tanke på blant annet avhør, sier Sjølie, og legger til at årsak og omstendighetene rundt hva som skal ha skjedd er uklare.

Innsatsleder i politiet, Ruben Evjen, sa til Lofotpostens journalist på stedet at skadene på kjøretøyene tyder det på at bussen og bilen kom kjørende fra hver sin retning.

Videre etterforskning vil bli gjort.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken