Ny sjokkmelding fra Fjordlaks: Stenger Ingøybruket 1. mai

Mattilsynet har stengt Fjordlaks sitt anlegg på Ingøy med umiddelbar virkning. I tillegg mistenker Fiskeridirektoratet uregelmessigheter etter å ha gjennomført en vanlig ressurskontroll. Foto: Allan Klo
Kappemaskinene ved Fjordlaks-anlegget på Ingøy forbruker ifølge bedriftsledelsen seks kubikk vann i timen. Det er fem ganger mer enn det eksisterende vannreservoaret på øya kan levere. Bedriftsledelsen er kritisk til Måsøy kommune, og mener det må bli fortgang i planene for å utvide vannkapasiteten. Begge foto: Allan Klo
Fjordlaks, fiskeri, seiproduksjon, sei, fiskehode, fiskehoder, Ingøyfisk

Mattilsynet har stengt Fjordlaks sitt anlegg på Ingøy med umiddelbar virkning. I tillegg mistenker Fiskeridirektoratet uregelmessigheter etter å ha gjennomført en vanlig ressurskontroll. Foto: Allan Klo Kappemaskinene ved Fjordlaks-anlegget på Ingøy forbruker ifølge bedriftsledelsen seks kubikk vann i timen. Det er fem ganger mer enn det eksisterende vannreservoaret på øya kan levere. Bedriftsledelsen er kritisk til Måsøy kommune, og mener det må bli fortgang i planene for å utvide vannkapasiteten. Begge foto: Allan Klo Fjordlaks, fiskeri, seiproduksjon, sei, fiskehode, fiskehoder, Ingøyfisk Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kampen for fortsatt drift av Ingøys eneste arbeidsplass er så langt tapt. Beskjeden fra Fjordlaks er klar: De ansatte sies opp og bruket stenger allerede 1. mai. Men bruket er ikke til salgs.

DEL

(Nord24) INGØY (Ifinnmark.no): Dette vil få store konsekvenser for hele samfunnet. Både lokalt på Ingøy men også for resten av Måsøy kommune, sier fungerende ordfører Tor Bjarne Stabell.

– Å stenge fiskebruket, som er Ingøys eneste bedrift, er et være eller ikke være for samfunnet, sier Stabell.

LES OGSÅ: Måsøy i sjokk: – En tragedie for Ingøy og hele kommunen

LES OGSÅ: Frustrert innbygger: – Bare én ting å si: De går over lik 

I et møte i Ålesund sist torsdag, hvor Stabell og rådmannen i Måsøy møtte representanter fra Fjordlaks AS, fikk de beskjeden: De ansatte skulle sies opp og bruket stenges allerede 1. mai. Uten mulighet for andre til å overta for å drive bruket videre. Fjordlaks AS vil nemlig ikke selge.

Også bruk i Tufjord

I dag driver Fjordlaks også et annet fiskebruk i Måsøy kommune, nemlig i Tufjord på Rolvsøy.

– Hva tenker du om at Fjordlaks AS på denne måten hindrer at andre kan komme på banen?

– Det jeg tenker nå er først og fremst at det ikke var denne løsningen vi hadde håpet på, sier Stabell som siden Fjordlaks først opplyste om planene i november i fjor, har ledet ei arbeidsgruppe som har jobbet aktivt for å finne alternative løsninger for fortsatt drift.

LES OGSÅ: Fra dyp fortvilelse til gryende håp

– Om bruket forblir stengt så er det en tragedie for Ingøy-samfunnet som faktisk ligger midt i matfatet, med de beste fiskefeltene like utenfor kaia. Det er nesten absurd. Nå må vi bare hive oss rundt og se hva vi kan gjøre, sier Stabell.

Førstkommende onsdag er befolkningen invitert til folkemøte på Ingøy.

– Her vil vi informere om situasjonen. Vi kan ikke gi opp. Vi må finne ut av hvilken retning vi nå skal gå, hvilke løsninger vi ser for oss, sier Stabell.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken