Slik blir nyttårsværet

SKYKART: Det lilla området viser hvor det er minst sjanser for lave skyer på nyttårsaften.

SKYKART: Det lilla området viser hvor det er minst sjanser for lave skyer på nyttårsaften. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gode sjanser for å få sett nyttårsrakettene i Troms.

DEL

I fjor ble fjellfyrverkeriet fra Storsteinen i Tromsø avlyst på grunn av dårlig vær. I år ser det lysere ut, melder Vervarslinga for Nord-Norge.

Meteorologene la onsdag ut et norgeskart som viser at det er i Trøndelag og Nord-Norge at sjansen for lave skyer er minst på årets siste dag.

- Et lavtrykk vil passere i Troms på søndag, men det er tidligere på dagen. Både vinden og nedbøren vil roe seg. Ifølge prognosene er det store sjanser for at det blir lite skyer og rolige værforhold rundt midnatt, opplyser statsmeteorolog Justina Wodziczko.

Kan bli vind på Fjellheisen

Dette gjelder så å si hele Troms. Helt ytterst på kysten vil det blåse mer, forteller hun. Det kan bli vind på fjellet, også oppe på Fjellheisen.

- Vinden vil komme fra sørøst, og på fjellet kan den komme opp i liten kuling, men det er fortsatt litt usikkert hvordan dette vil påvirke, sier Wodziczko.

Det kalde, klare vinterværet vil vare frem til fredag.  Laveste temperatur i Troms onsdag ettermiddag ble målt på Bardufoss, hvor det var -27,8 grader.

Ved Vervarslinga på Tromsøya ble den målt til minus seks, mens den i Tromsdalen var nede i -11,5. Helt ytterst på kysten var den så vidt på minussiden.

- Det er store kontraster mellom ytre og indre strøk, sier statsmeteorologen.

Høyere temperaturer

På fredag vil mildere luft fra et lavtrykk i øst gjøre seg gjeldende.

- Det er mulig at det blir litt temperaturstigning i løpet av fredag. Temperaturen i Tromsø vil ligge rundt en minus i Tromsø. På Bardufoss vil den ligge rundt -12. Nedbøren vil primært komme på indre strøk, opplyser Wodziczko.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken