Tromsøs største fyrverkeri rett rundt hjørnet - slik blir værprognosene

PÅ SOLDAGEN: Lørdag klokka 18 avfyres nyttårsfyrverkeriet i Tromsø - 21 dager på etterskudd (arkivfoto).

PÅ SOLDAGEN: Lørdag klokka 18 avfyres nyttårsfyrverkeriet i Tromsø - 21 dager på etterskudd (arkivfoto). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gladmelding fra meteorologen.

DEL

Lørdag klokka 18 er det klart for det som har blitt soldags-fyrverkeri i Tromsø,  i stedet for nyttårsfyrverkeri.

- Fyrverkeriet som skal skytes opp i morgen er et av de største som har blitt skutt opp i byen. Fjellfyrverkeriet har ikke skutt opp større fyrverkeri, sier Erlend Hallstensen, pyrotekniker for Fjellfyrverkeriet, i en pressemelding.

- Vi har berget det aller meste av fyrverkeriet fra nyttårsaften. Ved eventuelle snøbyger som sperrer for utsikten vil vi vente minst 30 minutter. For oss er det viktig å få skutt opp fyrverkeriet, slik at vi slipper ny runde med retur av fyrverkeriet, sier Hallstensen.

LES OGSÅ: Fjellfyrverkeriet skal sendes fra Mandelasletta. Og nå er også datoen bestemt

Gladmelding fra meteorologen

Rune Skoglund, vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Tromsø, har en gladmelding til de som gleder seg til fyrverkeriet.

- Det blir gode muligheter for å se rakettene. Det blir oppholdsvær, men overskyet i Tromsø lørdag. Skyene vil imidlertid ligge langt over der rakettene når opp. Også blir det nok bris på ettermiddagen, sier han til Nordlys.

Meteorologen sier at arbeidsforholdene for de som skal sette opp fyrverkeriet dermed blir langt enklere enn det har vært de siste dagene.

- Og på nyttårsaften også, for den saks skyld. Det har vært mye vær i Tromsø-området de siste dagene, men uværet ser stort sett ut til å være over i kveld, sier Skoglund. 

LES OGSÅ: Her er de beste stedene å se Fjellfyrverkeriet: - Ikke dra til Mandelasletta

Sletta avstengt

Fjellfyrverkeri-gjengen starter riggingen av fyrverkeriet lørdag morgen for å få det klart til klokka 18. Rakettene skytes opp fra Mandelasletta, men det meste av sletta vil være avstengt.

- Det er ikke ønskelig med publikum her. Gode steder å se fyrverkeriet fra er den maritime skolen på Tromsøya, ishavskatedralen, Dramsveien, Stakkevollveien og Tromsøbrua. Veveivesenet har gjort nordre fortau om til et felt for gående og stående, sier Hallstensen.

LES OGSÅ: Stenger deler av Tromsøbrua og lager fyrverkeri-tribune

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken