Reketråleren «Remøy» fikk lik i trålen: – Svært uvanlig

FRAKTES TIL UNN: Levningene vil nå bli transportert til Tromsø og UNN for identifisering. Her er skipet fotografert i Tromsø i juni 2017.

FRAKTES TIL UNN: Levningene vil nå bli transportert til Tromsø og UNN for identifisering. Her er skipet fotografert i Tromsø i juni 2017. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er svært uvanlig, og en hendelse som er veldig trasig for mannskapet å komme opp i.

DEL

Det var ved 10-tiden torsdag at Troms politidistrikt mottok meldingen om at reketråleren «Remøy» fra Fosnavåg hadde fått et lik i trålen i Smutthullet.

- Meldingen går ut på at de har funnet et lik i trålposen under rekefiske. Liket bar preg av at det hadde ligget lenge i vannet. Det var ikke mulig å bestemme kjønn eller anslå alder, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Christian Andreassen, til Nordlys.

Skal obduseres

Andreassen opplyser at reketråleren avbryter fisket og går mot Båtsfjord. Båten var 310 nautiske mil nord av tettstedet da liket ble dratt opp.

I Båtsfjord vil liket bli overtatt av politiet, som vil frakte det til Tromsø for identifisering og obduksjon. Det er ikke funnet gjenstander papirer som kan være med på å identifisere liket, opplyser Andreassen.

- Det hadde på seg oljeklær og redningsvest, så det er grunn til å tro at det kan ha vært noen som jobbet på en fiskebåt, sier Andreassen.

Flere personer har gjennom årenes løp falt over bord fra skip i Barentshavet. Politiet hadde torsdag ikke knyttet liket til en konkret sak, men en gjennomgang av disse sakene vil være en del av etterforskningen.

- Vi holder alle muligheter åpne inntil vi har mer informasjon, sier Andreassen.

Liket ble funnet omlag 310 nautiske mil nord-nordøst for Båtsfjord.

Lå inni oljeklær

Skipper Kjetil Ervik sier til Fiskeribladet at det var en svært ubehagelig opplevelse for dem som arbeidet på dekk.

– Da vi dro inn trålen, oppdaget vi at det lå noe langt framme på trålen, og vi trodde først det var noe oljeklær. Men vi innså raskt at det også var noe inni oljeklærne, sier Ervik til avisen.

De konstaterte raskt at personen hadde vært død lenge.

I TROMSØ: Styreleder Olav Remøy, skipper Kjetil Ervik og daglig leder Kristin Remøy på brua på tråleren Remøy ved kai i Tromsø juni 2017.

I TROMSØ: Styreleder Olav Remøy, skipper Kjetil Ervik og daglig leder Kristin Remøy på brua på tråleren Remøy ved kai i Tromsø juni 2017. Foto:

– Svært uvanlig

Ifølge Ervik ligger levningene på dekk, dekket av en presenning.

– Det er minusgrader, så det går nok greit, sier han til Fiskeribladet.

– Dette er svært uvanlig, og en hendelse som er veldig trasig for mannskapet å komme opp i. En uhyggelig opplevelse. Utover det er det lite jeg kan fortelle, sier Olav Remøy, reder i Fosnavaag Havfiske, til VG.

Båten er eid av Remøy Havfiske. Daglig leder Kristin Remøy ønsker ikke å kommentere saken overfor Nordlys, men viser til selskapets tidligere uttalelser i andre medier.

Det er ventet at reketråleren vil ankomme Båtsfjord i løpet av fredagen. Politiet har bedt om bistand fra Kripos' ID-gruppe.

Artikkeltags