470 ansatte har fått nye eiere: - Vi skal gjøre et godt selskap bedre og sterkere

Artikkelen er over 3 år gammel

Norsk Sjømat og Samherji kjøper opp Nergård AS.

DEL

(Nord24) Norsk Sjømat og Samherji tar sammen over aksjene i Nergård AS. Det opplyser selskapene i en pressemelding onsdag kveld.

Begge har allerede store eierandeler i selskapet, på henholdsvis 42 og 22 prosent. Nå økes eierandelene til 60,1 for Norsk sjømats del, og 39,9 prosent for Samherjis del.

- Selskapene ønsker en økt satsing på bearbeiding, videreforedling og utvikling av nye hvitfisk-produkter i Nord-Norge, heter det i pressemeldingen fra selskapene.

Nergård AS har totalt 470 ansatte. De aller fleste av disse, 92 prosent, holder til i Nord-Norge.

Per Magne Grøndahl  er daglig leder i det Sunnmøre-baserte selskapet Norsk Sjømat, et selskap som har livnært seg på hovedsakelig laks. Nå ønsker de å satse ytterligere på bearbeiding av hvitfisk i Nord-Norge.

- Vi ønsker at Nergård AS går fra å være en leverandør av råvarer og halvfabrikata til å i større grad også bli en videreforedler. Da vil mye av foredlingen foregå i Nord-Norge. Vi ser det slik at foredling så nært råvarekilden som mulig er det viktigste grepet for å levere verdens beste produkter. Det blir sentralt her også, sier Grøndahl.

"Avtalen må fortsatt godkjennes av myndighetene.  Partene ønsker ikke å gå inn i ytterligere detaljer om de økonomiske vilkårene i avtalen på nåværende tidspunkt", heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Artikkeltags