Søket som har foregått siden tretiden natt til mandag.

– Det er ikke gjort noen ytterligere funn, og søket utvides med frivillige mannskaper fra Norsk Folkehjelp. De er på vei ut til området for å gjøre strandsøk og å sjekke hytter i området, sier operasjonsleder Frode Iversen i Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til NTB.

OPPDATERING 17:45:

Like etter klokken  17.30 oppdaterer Troms politidistrikt media på saken. Det er søkt med både helikopter, båter, dykkere, og ved bruk av mannskaper langs stranda. Ingen resultater å melde foreløig.

– Vi har nå gått over til søk etter antatt omkommet. De pørerende er informert.

Ifølge Iversen var det i hvert fall en person om bord, men han utelukker ikke at det kan ha vært flere personer med.

- Båten er lokalisert ved hjelp av ROV (fjernstyrt undervannsfarkost red.anm). Nå har HRS rekvirert dykkere, som skal ta seg i vraket. De skal være underveis, sier skipssjef Håkon Engevik ombord på KV Sortland til Nordlys.

Lokalisert

HRS mottok et signal fra båtens nødpeilesender klokka 3.10 natt til mandag. Ifølge redningssentralen er vraket av den 35 fot store fiskebåten sannsynligvis lokalisert på rundt 30 meters dyp ved Maurneset nord i Reisafjorden.

Klokka 4.05 meldte redningsskøyta som deltar i søket, om funn av vrakgods og diesel i området. Det ble da sendt et ambulansehelikopter og et Sea King-helikopter inn i området. Kystvaktskipet Sortland deltar i søket, melder NTB.

Det er gjort strandsøk på begge sider av det antatte havaristedet, og redningshelikopteret har også søkt i fjordområdene rundt.

Personen som var ombord i båten er fortsatt savnet, rapporterer Kystvakta klokken 13.00.

Kan bli regnvær

Ifølge HRS har det vært godt vær å søke i fram til nå, men værmeldingen tyder på at det kommer til å bli regn, noe som kan gjøre søket vanskeligere.

- Det har vært fint sjøforhold på stedet. Er uvisst hva som har forsårsaket forliset, sier Jakob Carlsen ved HRS til Nordlys.