Portugisisk tråler oppbrakt: Mistanke om betydelig overfiske

OPPBRAKTE TRÅLER: KV Harstad oppbrakte lørdag en portugisisk tråler etter mistanke om overfiske i norsk økonomisk sone. Illustrasjonsfoto.

OPPBRAKTE TRÅLER: KV Harstad oppbrakte lørdag en portugisisk tråler etter mistanke om overfiske i norsk økonomisk sone. Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etterforskes av politiet.

DEL

Kystvaktskipet Harstad oppbrakte lørdag en portugisisk tråler til Svolvær etter mistanke om overfiske i norsk økonomisk sone (NØS).

Vaktsjef i Kystvakten, Knut Bjørkly, opplyser at forholdet ble avdekket under en rutinekontroll utenfor Lofotodden. Tråleren var da i ferd med å forlate NØS, og hadde rutinemessig meldt dette til Kystvakten.

- Saken er i ferd med å bli overlevert til Nordland politidistrikt, sier Bjørkly til Nordlys.

- Det er mistanke om betydelig overfiske, men omfanget er vanskelig å anslå nøyaktig før lasten er losset, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Tom-Ove Hammer, til Nordlys.

Tråleren ankom Svolvær litt før klokka 13.

- Det er opprettet sak, og etterforskere fra politiet i Svolvær vil avhøre mannskapet og vurdere hvilke tiltak som må gjøres for å finne den eventuelle størrelsen på det ulovlig fisket, sier Hammer.

Artikkeltags