Ved et trykk på mobilen får man opp hele krabbens historie: - Vi tilbyr 100 prosent sporing fra fisker til fat

INNOVATIV LØSNING: Med QR-koden kan man få frem både bilde av fisker og båt, en kort historie om fisker, størrelsen på krabben, dato for fangst mm.

INNOVATIV LØSNING: Med QR-koden kan man få frem både bilde av fisker og båt, en kort historie om fisker, størrelsen på krabben, dato for fangst mm.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fra Bygøynes sendes ettertraktet kongekrabbe levende ut til hele verden. De har bygd mye av identiten sin rundt QR-kode.

DEL

- Det er helt klart at det skaper en økt opplevelse og merverdi for kunden, det blir en slags gadget-effekt, de fleste sitter jo med mobilen oppe, sier Svein Ruud, konsernsjef i Norway King Crab.

De individmarkerer all kongekrabbe med sin egen QR-kode. Ved hjelp av en mobiltelefonen kan man altså få frem både bilde av fisker og båt, en kort historie om fisker, størrelsen på krabben, dato for fangst og mere til.

- Vi tilbyr 100 prosent sporing fra fisker til fat. I Norge er vi litt gammeldagse og «dull» ennå. Istedenfor å se på fisk som et dumt produkt som ligger der frossen, bruker vi IT som et viktig bærelement i vårt produkt, sier Ruud.

Han får ukentlig kontakt fra folk som har funnet ham på Facebook via QR-koden på en kongekrabbe.

INFORMASJON: Man kan blant annet få vite vekten til krabben ved bruk av QR-koden

INFORMASJON: Man kan blant annet få vite vekten til krabben ved bruk av QR-koden Foto:

Resturanter i verdenstoppen

Flere av hans kunder er noen av de beste resturantene i verden. Blant annet høyt annerkjente Noma i København.

- Mange stjernekokker har vært innom oss på Bugøynes, sier Ruud.

Der får de et dypere innblikk i hvordan krabbene fanges og transporteres, i tillegg får de screenet krabbene. Gode råvarer som er fanget på en forsvarlig måte er viktig for dem.

- De er livredde for å kjøpe feile råvarer. Med QR-koden får de nå tilgang til fangstsertifikatet.

STJERNEKOKK: Rene Redzepi er en dansk kokk og medeier i resturanten Noma, som i 2007 mottok 2 stjerne i Michelin-guiden. Her screener han en av kongekrabben hos Norway King Crab

STJERNEKOKK: Rene Redzepi er en dansk kokk og medeier i resturanten Noma, som i 2007 mottok 2 stjerne i Michelin-guiden. Her screener han en av kongekrabben hos Norway King Crab Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken