Gå til sidens hovedinnhold

Christian var sikker på at han skulle dø. Så hørte han båtduren

Artikkelen er over 5 år gammel

Kjøp Nordlys+ for kun 99 kroner for åtte uker - få tilgang til alt innhold.

Lørdag ettermiddag var tyske Christian Bestle fra Buttenwiesen i Tyskland på vei alene gjennom Langsundet utenfor Tromsø i en motorbåt da det dramatiske uhellet inntraff.

Stille sjø ble brått brutt av en bølge, og før han visste ordet av det lå Bestle i vannet.

- Han hadde en hånd på rattet mens han sjekket telefonen med den andre, og han så ikke bølgen komme, sier Günter Storr på telefon med Nordlys.

Han oversetter på vegne av vennen.

LES OGSÅ: Skulle hedres for heltedåd - reddet nytt liv

Sikker på å dø

Storr forteller at Bestle var sikker på at han var i ferd med å dø, da han i det fjerne hørte lyden av båten til Ronny og sønnen Jørgen Lilleby.

- Han var veldig sliten og hadde over hundre meter igjen å svømme til land. Så han sier selv at han var veldig nære å dø, sier Storr.

- Og han var selvfølgelig veldig veldig glad da han hørte båten.

LES OGSÅ: Karl-Erik hørte skrikene fra havet, og reagerte han instinktivt. Det reddet livet til Kristian (88)

Tilfeldigheter avgjorde

Og det var ikke annet enn flaks som reddet dagen denne lørdagskvelden. Ronny Lilleby var nemlig tilfeldigvis ute med sønnen Jørgen da han hørte at noen holdt på å ruse motoren på båten sin ute i sundet.

Han sto imidlertid slik til at han ikke kunne se hva som var på ferde.

- Jeg tenkte først ikke noe mer over det, for det er ofte at det er ungdommer eller andre som leker og ruser motoren ute på vannet. Men så hørte jeg plutselig en lyd som kanskje minte mest om hundeklynk. Så da gikk jeg rundt noe kratt og busker som var i veien for det som foregikk der ute.

Da fikk han øye på Bestles båt som gikk sirkel ute på vannet.

- Jeg så også noe armer som vaiet opp fra sjøen. Det var litt urolig sjø, så det var ikke så lett å se. Men jeg skjønte at det dreide seg om noen som hadde gått over bord.

LES OGSÅ: Mann i 50-årene funnet omkommet etter fisketur

Handlekraftig

Og Lilleby måtte ikke tenke seg om to ganger. Han og sønnen la på sprang ned til båten som de hadde liggende klar i vika. Også her var det bare tilfeldigheter som gjorde at de kunne ile ut for å berge tyskeren, da det ikke er alltid at den ligger klar for avgang.

- Da vi nådde ut til mannen så vi at han var veldig sliten og vi skjønte at han hadde svelget noe vann. Men han var ganske stor, så vi turte ikke å prøve å få han inn i båten. Så det endte med at jeg holdt fast i dressen mens vi gikk inn mot land.

Saken fortsetter under bildet.

- Utrolig takknemlig

Ifølge Storr har det onsdag kveld nylig begynt å gå opp for vennen hva som egentlig skjedde. De siste dagene har han nærmest vært i sjokk.

- Nå sier han at denne dagen var som en andre fødselsdag for ham. Nesten som han ble født på ny, sier Storr.

Og Bestle er naturlig nok utrolig takknemlig overfor sine handlekraftige redningsmenn.

- Jeg har sagt til ham at han bør skrive et brev til dem på årsdagen for hendelsen resten av livet.

Ronny Lilleby sier på sin side at han bare er glad for at utfallet ble sånn som det ble.

- Så jeg tenker ikke så mye på det. Det er klart, man blir jo litt oppskaket i øyeblikket, men så endte det godt. Han er i livet, i hvert fall, så det er jo et godt tegn, flirer reinøyværingen.

LES OGSÅ: - Deres innsats er mest sannsynlig grunnen til at han er i live i dag

Kommentarer til denne saken