Dette beistet dro Øyvind opp utenfor Sørøya. Kan være ny norgesrekord

Øyvind Høier med beistet på 9,2 kilo, som han dro opp av havet fredag kveld.

Øyvind Høier med beistet på 9,2 kilo, som han dro opp av havet fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Ueren Øyvind Høier dro opp ved Utenfor Sørvær på Sørøya i Finnmark fredag kveld veide hele 9,2 kilo. Ifølge nettstedet hooked.no er dette den største ueren som er dratt opp med stang i Norge. Med unntak av et par fisker som er dratt opp ved Heidrun-plattformen på Haltenbanken.

– Jeg hadde en gammel uerpers på 6,8 kilo, og målet med turen nordover var å slå denne. At det skulle gå hadde jeg et håp om, men at det skulle bli med en så stor fisk hadde jeg aldri drømt om, sier den 31 år gamle storfiskeren fra Tromsø til Hooked.

Drømmefisk

Høier fra Tromsø og hans fiskegjeng kaller seg Team Sluk, og er velkjente i sportsfiskemiljøet i Norge. Opp gjennom årene har det blitt flere store beist. Blant annet ei kveite på 162,5 kilo, og ei rødspette på 4,4 kilo, skriver Hooked. Likevel er det ueren som rager høyest når fangstene skal rangeres.

– Dette er utvilsomt en drømmefisk. Jeg er fremdeles litt sjokkert, sier han til nettstedet.

Rekord

Målet i år var å så den gamle uerpersen på 6,8 kilo, og da er havområdet utenfor Sørøya det perfekte stedet, skal vi tro sportsfiskerne selv. Dette kan sies å være ny norgesrekord, da den gamle var på 9,02. Det gjøres oppmerksom på at dette er med utgangspunkt i fastlandet. Blant annet er det fanget en uer fra oljeinstallasjonen på Haltenbanken som veide hele 12,14 kilo.

Fiske fra plattform er ifølge Hooked.no omdiskutert. Det er ikke alle som har løyve til å fiske fra plattformene, og mange mener at fisk fanget i slike området ikke bør telle som offisielle norgesrekorder.

Dypvannsfisk

Og dersom du lurer på ueren bet på, kan Høier berette at det var en tandemtakkel egnet med hel makrellside. Men personlig tror han ikke agnet var så viktig.

– Det virker som de tar det som blir servert når de er i bettet, og det spiller liten rolle om agnet er stort eller lite, sier han til Hooked.

Fisken ble fanget på omlag 300 meters dyp.

– Hugget var kraftig og det var bare tyngde under oppsveivingen, så vi skjønte at det var uer med det samme. Da fisken brøt overflaten et stykke fra båten så vi at den var diger, men hvor stor den faktisk var skjønte vi først da den lå i båten, forteller Høier.

Artikkeltags