Fire nye smittet i Harstad

Kommuneoverlege i Harstad, Jonas Holte.

Kommuneoverlege i Harstad, Jonas Holte. Foto:

Av

Nye koronatilfeller i Harstad.

DEL

(iHarstad) Lørdag ble én person bekreftet smittet, én ny søndag, det åttende tilfellet i Harstad totalt. Mandag melder Harstad kommune at det er registret ytterligere fire nye tilfeller.

– Fire personer bosatt i Harstad fikk mandag påvist covid-19-smitte. Disse er nærkontakter til den som fikk påvist smitte lørdag 15. august. To personer bosatt i Harstad fikk påvist covid-19-smitte i helga. Alle nærkontaktene til disse to er kartlagt og testet og er nå i karantene. Mandag fikk vi ytterligere fire nye positive prøvesvar blant nærkontaktene, opplyses det i pressekonferansen.

- Vi er i full gang med smitteoppsporing også rundt disse personene. De nye positive prøvene kom som et resultat av smittesporingsarbeidet som ble utført i helgen. Smittesporingsteamet jobber nå med å ta kontakt med de nye smittedes nærkontakter og vil teste disse fortløpende, sier kommuneoverlege i Harstad, Jonas Holte.

Han fortsetter:

– Selv om vi nå har seks bekreftede smittede i Harstad, mener vi å ha god oversikt over dette smitteutbruddet. Men vi er forberedt på at vi kan få nye positive prøver i dagene som kommer,

Til sammen 12 personer i Harstad fått påvist covid-19-smitte siden mars. Alle som mener de har vært utsatt for smitte eller har symptomer kan få teste seg.

Smitteoppsporingsteamet har nå sporet opp og vært i kontakt med 29 nærkontakter etter at en person bosatt i Harstad fikk påvist koronasmitte lørdag.

Saken oppdateres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken