Buktafestivalen lanserte fredag fire nye band til sommerens festival. I samme slengen sier de at de følger vaksinenyhetene tett, og håper å få gjennomført en god festival i juli.

Av dagens lanseringer er det to band som "videreføres" fra fjorårets avlyste festival: Bigband og Blomst. De to nye er Erlend Ropstad - som spilte på Bukta for alle i 2019, og Murder Maids.

Her er festivalens beskrivelser av artistene:

Bigbang

Bigbang har et solid fotfeste her i nord og har en enormt imponerende merittliste av hits å vise til. Låter som «Girl in Oslo», «Wild Bird», «The Oslo Bowl”, “Swedish Television” har alle blitt en viktig del av den norske folkesjela. Og etter et seks år langt albumopphold slapp de albumet «Glory Chord» i 2019, og viser at de fortsetter å leve opp til å være et av landets aller beste band.

Murder Maids

Murder Maids ble dannet høsten 2019 og bemerket seg raskt gjennom sitt nye album «Knives Out», som ble sluppet i januar i år. Trondheimsbandet trekker inspirasjon fra oldschool-punk fra 70- og 89-tallet til moderne hardcore, og har i tillegg en retrovibb som grunner i amerikansk 90-tallsmusikk. De har blitt omtalt som et tight og drivende liveband, gjennomsyret av heftig energi og sin rå fremtoning.

– Murder Maids har nettopp gitt ut en av de beste debutskivene på lenge i norsk rock. Her har vi fort en uslepen diamant i norsk rock, uttrykker bookingsjef, Isak Harbitz

Erlend Ropstad

I løpet av sin 15 årige musikkarierre har Erlend Ropstad oppnådd 7 Spellemann-nominasjoner, 1 Bendiksenpris-nominasjon og Prøysenprisen i 2019. Mannen fylte Rockefeller, spilte på Øyafestivalens hovedscene og har etablert som en av landets viktigste og mest anerkjente artister i 2019. Norske tekster. I det siste beveget seg mot en mer rocka profil. Han skriver i sine norske tekster så ektefølt om temaer vi lett kan relatere oss til, og har i det siste beveget seg mot en mer rocka profil.

Blomst

Blomst stod for et av de aller gøyeste konsertopplevelsene på Bukta-nach i 2019, og ble et selvsagt valg når det nye programmet skulle settes opp. Med sin ekstremt gøyale sportsanalogi inviterer Blomst alle inn klubben og med på kamp, hvor tekstene tar tak i temaer som kroppspress, kjærlighet, flinke piker og sorg. Det er bare å hive seg rundt, for du kommer ikke til å klare å stå stille når denne buketten inntar scenen til sommeren. Når de i tillegg har et av landets tøffeste rockevokalister samt oser spilleglede og entusiasme, kan vi alle være trygg på at fremtiden til norsk rock er i de beste hender.