Nå slipper de folk inn igjen etter spregningsuhellet

UHELL: Sprengingsuhellet flyttet deler av bakveggen på Kunnskapsparken 8,8 centimeter innover.

UHELL: Sprengingsuhellet flyttet deler av bakveggen på Kunnskapsparken 8,8 centimeter innover. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Biblioteket åpnet igjen.

DEL

Kunnskapsparken på Finnsnes er i løpet av påsken gjennomgått av eksperter etter sprengingsuhellet 5.april, og skadeomfanget er begrenset til ca 40-50 kvadratmeter av bakveggen.

- Det er gjennomført detaljerte undersøkelser av bygget, samt foretatt nødvendige forberedelser til de videre utbedringsarbeider gjennom avstivninger og forsterkninger i området ved og rundt den skadede veggen i biblioteket. Hele bygget kan derfor tas i normal bruk, sier styreleder Ole-Martin Lund Andreassen i Finnsnes Eiendomsutvikling AS i ei pressemelding.

I biblioteket vil det imidlertid være et mindre område inntil den skadde veggen som er sperret av.

Sprekker i bakveggen på biblioteket.

Sprekker i bakveggen på biblioteket. Foto:

Skaden begrenset

Det har vært usikkert om bærekonstruksjonen i bygget var skadet, men denne ser ut til å ha berget seg.

- Undersøkelsene gir grunnlag for å tro at bygget ikke har fått skader i bærende konstruksjoner, utover det lokale skadestedet. Her er noen veggelementer skadet og muligens også tilliggende søyler. Det er montert opp avstivningsstag for å sikre stabilitet i konstruksjonen, når man nå skal gjennomføre ytterligere undersøkelser og utskiftninger, uttaler Yngve B. Lyngh, prosjektleder i Byparken Finnsnes.

Det vil i neste uke bli tatt en avgjørelse på hvordan utbedringen konkret skal gjennomføres, og det vil også bli vurdert og bestemt hvordan de gjenværende grunnarbeider skal ferdigstilles og samordnes med utbedrings arbeidende på Kunnskapsparken. Hva som var årsaken til sprengingsuhellet sies det ingenting om i pressemeldingen.

Artikkeltags