Spis burger og redd liv

REDNING: Joachim Danielsen og Trine Lise Sommerbakk i Røde Kors Hjelpekorps på Finnsnes får burgerhjelp av Morten Kjærvik på Esso.

REDNING: Joachim Danielsen og Trine Lise Sommerbakk i Røde Kors Hjelpekorps på Finnsnes får burgerhjelp av Morten Kjærvik på Esso. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Utradisjonell måte å støtte påskeberedskapen på.

DEL

Røde Kors Hjelpekorps på Finnsnes trenger penger for å finansiere nytt skredutstyr til påskeberedskapen.

- Søkestenger, skredsøkere og spader. Det er snakk om utstyr for 50.000 kroner til sammen. Vi er nødt til å ha dette, ikke minst med tanke på den skredfaren som er nå. Det kan bli en tøff påske, selv om vi naturligvis håper på det motsatte, sier hjelpekorpsleder Joachim Danielsen.

Får «burgerhjelp»

Hjelpekorpset har hatt påskelotteri og fått inn en del penger slik, men nå får de en helt annen hjelp fra en gammel venn og støttespiller på Esso. Daglig leder Morten Kjærvik har nemlig funnet på at han vil gi hjelpekorpset «burgerhjelp». For hver burger han selger på bensinstasjonen i løpet av de neste to ukene, så går 10 kroner til hjelpekorpset.

- Hjelpekorpset er ikke den dummeste organisasjonen å støtte. Vi har støttet dem før, og tenkte vi skulle finne på noe nytt i år, sier han.

- Hvorfor burger?

- Burger er det vi selger mest av på denne tida. Kanskje det blir litt penger av dette, sier han.

Spise til egen sikkerhet

Ut fra en normal omsetning kan hjelpekorpset vente seg fire-fem tusen kroner i «burgerpenger».

- Det vil hjelpe godt på. Folk som kjøper burger kan jo tenke på at de samtidig bidrar til å finansiere sin egen redning i påskefjellet, smiler Joachim Danielsen.

Hjelpekorpset på Finnsnes har 30 personer på alarmlista, og holder høy beredskap i påsken.

- Hva er den vanligste grunnen til skredulykker?

- Rett og slett feilvurderinger i skredutsatte områder av folk som ikke er vant til å gå i fjellet, og som ikke setter seg inn i sakene, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken