Knuste spritflaske i hodet på en annen

Tivoliet under Finnsnes i Fest - her fra et tidligere år.

Tivoliet under Finnsnes i Fest - her fra et tidligere år. Foto:

Frikjent etter sprikende forklaringer om tumulter på tivoli.

DEL

En 17 år gammel gutt fra Midt-Troms er i Senja tingrett frikjent etter en voldsepisode som utspant seg på tivoliet under Finnsnes i Fest i fjor. Her slo 17-åringen en annen ung mann i hodet med ei halvfull spritflaske slik at vedkommende ble påført hjernerystelse og måtte sy fire sting.

17-åringen ble imidlertid frikjent etter å ha påberopt seg nødverge. Ifølge hans forklaring i retten, som ble støttet av to kamerater, ble 17-åringen først angrepet av fornærmede i saken, dyttet overende og slått etter. Kameratene skal ikke ha klart å holde fornærmede unna, og i redsel for å få seg juling tok 17-åringen derfor fram flaska og slo til vedkommende for å sette ham ut av spill.

Mens flertallet i retten trodde på denne forklaringa, mente mindretallet at 17-åringen ikke ble angrepet først. Dette på bakgrunn av fornærmedes og et annet vitnes forklaring. Ifølge dem bare maste fornærmede om å få smake på spriten, og så oppsto det en situasjon der de provoserte hverandre før 17-åringen plutselig slo med flaska.

Artikkeltags