Har bedt styret om penger til å forsterke

- SKRIKENDE BEHOV: Bjørn Johansen (t.v) mener Finnsnes må forsterke spillerstallen i sommer. Etter elleve serierunder er laget desidert sist i den nye spissede 2.divisjon-avdelingen.

- SKRIKENDE BEHOV: Bjørn Johansen (t.v) mener Finnsnes må forsterke spillerstallen i sommer. Etter elleve serierunder er laget desidert sist i den nye spissede 2.divisjon-avdelingen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Finnsnes fra topplag i fjor til bunnlag i år. Nå mener Bjørn Johansen at klubben må handle.

DEL
 

Fra opprykkskandidat i fjor, til sisteplass på tabellen etter elleve serierunder i år. Ingen har merket overgangen til en mer spisset 2.divisjon enn Finnsnes IL.

– Vi har havnet på helt feil side. Det er brutalt å si det, men nedturen fra i fjor er forventet, men ingen hadde trodd at det skulle bli riktig så tøft. Jeg mener vi er et lag som burde plassere oss midt på tabellen, men ballen har ikke rullet vår vei. Vi har tapt åtte kamper med ett mål, sier FIL-trener Bjørn Johansen til Nordlys.

Etter elleve serierunder i fjor hadde Finnsnes 24 poeng. Nå står de med syv.

– Klart, vi fikk innkjøpsstopp i februar, og mistet viktige spillere som Quint Jansen, Adnan Causevic og Morten Moldskred. Vi visste det ville bli en tøff sesong. Nå handler det om å berge plassen, sier Bjørn Johansen.

Derfor har han bedt klubbledelsen om å handle. Med å hente inn forsterkninger i sommer.

– Jeg har meldt inn til styret at det er et skrikende behov i sommer. Vi må se om det er mulig å leie eller hente inn noen, og vi har tidligere snakket med TIL og TUIL. Vi må vite hvilke muligheter vi har, sier FIL-treneren.

Han mener behovet for å styrke seg defensivt er stort. Finnsnes har i flere år spilt i en litt utradisjonell 3-5-2-formasjon, med tre sentrale forsvarsspillere.

– Jonathan Barlow har løst rollen Quint Jansen hadde i midtforsvaret veldig bra, men Jonathan var en av ligaens beste balanserende midtbanespillere i fjor. Vi har slitt med balansen etter at han gikk ned som midtstopper. I tillegg mangler vi litt fysikk. Quint Jansen og Hans Henrik Johansen er begge 195 centimeter høye, og det var forebyggende mot innlegg og dødballer. Vi ser lag er veldig bevisst på det mot oss nå, sier «Bummen».

– Vi har behov for å å ruste oss opp rent fysisk. Vi mangler litt muskler nå. Spillemessig er vi på høyde med alle lag, det er bare kampen mot Follo vi har vært under pari, men med at vi er litt svekket og ligaen litt bedre enn i fjor, har gapet blitt litt for stort, sier Bjørn Johansen.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken